Gündem
  • 24.4.2014 14:10

Ermeni vatandaşlar Erdoğan'ın açıklamasına ne dedi

Ermeni nüfusunun en yoğun bulunduğu ülkelerden olan ABD’de Los Angeles kentinde yaşayan Ermeni vatandaşlar, Başbakan Erdoğan’ın 1915 olaylarına dair açıklamalarını değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1915 olaylarına yönelik açıklamalarını Doğan Haber Ajansı’na değerlendiren Türkiye’den ABD’ye göç etmiş Ermeni vatandaşlar, açıklamayı olumlu bulduklarını söyledi.

Bogos Mayramoglu, “Başbakan’ın yaptığı açıklama çok güzel bir açıklama. Bence biraz da geç kalınmış bir açıklama. Bu açıklama ile her şey bitmiyor. İki devlet yetkililerinin görüşmesi gerekiyor. Ben 42 yıl Türkiye’de çok rahat yaşadım. Fakat devlet adamları 1915’i diline sarmış gidiyor. Böyle bir şeyin var olup olmadığın bilmiyorum, tarihçiler bunu araştırmalı. Başbakan’ın yaklaşımları için teşekkür ediyorum. Türk ve Ermeni milleti asırlardır beraber yaşadı, bugün de beraber yaşıyor” dedi.

Garbiz Sahnazoğlu, “Kadırga doğumluyum, 88 yaşındayım. İstanbul’un en eski şoförlerindenim. Yıllardır buradayım ve hep İstanbul’a gidip geliyoruz. Atalarımdan yaşadıklarına dair konuşmalarını dinlerdim ama hiçbir zaman hiçbir arkadaşım ile böyle bir ayırım yapmadım. Benim için din, dil, ırk ayrımı olmaz. Başbakan’ın konuşması da hoşumuza gitti açıkçası” dedi.

Garo Hatun, “30 yıldır burada yaşıyorum, İstanbul’dan geldim. Başbakan Erdoğan’ın, babam diyeceğim, konuşmasını çok takdir ettim. Başbakan Erdoğan’ı büyük takdir ile karşılıyorum ve ‘Tayyip Baba’ya saygılarımı sunuyorum” dedi.

42 yıldır Los Angeles’te yaşadığını söyleyen Migirdic Menzilciyan ise, “İstanbul Ermeniler Cemiyeti’nin azasıyım. Başbakan Erdoğan’ın yaptığı jestten dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendisinden de böyle bir jest beklenirdi kendisinden. Sağ olsunlar. İnşallah ileride Türk ve Ermeniler birlikte çok güzel günler geçirecekler” diye konuştu.

Los Angeles’te yaşayan Ermenilerin sözde soykırım anması çerçevesinde çeşitli gösteriler düzenleyecekleri öğrenildi.

Los Angeles'in ana caddelerinden olan Hollywood bulvarı ve Türkiye Başkonsolosluk binasının da üzerinde bulunduğu Wilshire bulvarı trafiğe kapatılacak ve protesto ve anma gösterileri düzenlenecek.



Barbaros TAPAN - LOS ANGELES / DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 05:44

İLGİLİ HABERLER