Gündem
  • 16.8.2015 16:19

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ŞOK ETTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesi öncesinde AK Parti'den çarpıcı değerlendirmeler geldi. Geçmişte Manisa Ülkü Ocakları Başkanlığı'nı da yapan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Bahçeli'nin tutumuna sert tepki gösterdi. Doç. Dr. Özdağ şu değerlendirmeleri yaptı:

UMUTLU DEĞİLİM

Ülkücü taban, AK Parti ile koalisyon yapılarak, yönetimde rol üstlenmek istiyordu. Ancak Bahçeli, şu ana kadar bu yolu kapattı. Ben, yarın yapılacak görüşmeden umutlu değilim. Bahçeli, 1999 yılında da 'Refah ve DYP dinlensin' diyerek stratejik bir hata yapmış, DSP ve ANAP'la koalisyona yönelmişti. Şimdi de, 'AK Parti CHP ve HDP ile koalisyon kursun' diyerek hatasını tekrarlıyor. Siyaset tecrübe işidir.


"AK PARTİ'YE OY KAYMASI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Ülkücü taban ve MHP'ye oy verenler yaşananları izliyor. Bahçeli'nin bu sert ve hırçın tutumunu değerlendirerek, sandıkta gereğini yapacaklardır. Pek çok ülkücü tanıdığım bana, 'Eğer Devlet Bahçeli koalisyon yapmazsa, biz de sandıkta yaparız' dedi. Bahçeli'ye soğuk bakan insanlardan AK Parti'ye oy kayması olacağını düşünüyorum.

ÇARE ERKEN SEÇİM

CHP, çok yamalı bohça gibi, bizim dokumuza uymazdı. 13 yıldır parlamentoda birlikte çalışıyoruz. Bu süreçte kanun tekliflerimizden hiçbirine "evet" demediler. Süresi sınırlı bir koalisyona da kapıyı kapatmışlar. Bu şartlarda, yapılacak tek ve en doğru şey erken seçime gitmektir.

SÖZLERİ BİR SİYASİ LİDERE YAKIŞMIYOR

Bahçeli'nin sözleri siyasi nezaketine uygun değil, yakışmıyor. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve partimizle ilgili sözleri, yenilir yutulur değil. Kendisi, sürekli AK Parti'nin ne yapması gerektiğini 'emir verir' moduyla dile getiriyor. Bu çabayı, MHP'nin nasıl iktidara gelebileceği yönünde sarf etseydi, daha anlamlı olurdu. Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsını hedef alan ifadeler karşısında gösterdiği tepki yüzde 100 haklıdır.

ÖSYM FORMÜLÜ BASKIYI ENGELLER

PKK ve onun güdümündeki HDP, Doğu ve Güneydoğu'da Türkmenlere, Araplara ve diğer halka yaşam hakkı tanımak istemiyor. Hitlervari, Mussolinivari, Stanilist çalışmalar yapıyorlar. Askerimiz ve polisimiz güçlüdür. Daha sıkı tedbirlerle, sandıkta baskının önüne de geçecektir. ÖSYM sınavlarındaki gibi, kabinlere değil ama okullara kamera konularak baskı önemli oranda önlenebilir. (Akşam)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:51

İLGİLİ HABERLER