Gündem
  • 26.8.2006 06:45

ET YİYEN DEV ÖRÜMCEK İZMİR'DE!..

ARİF ÇAYAN
İZMİR (İHA) - Son günlerde Türkiye'nin birçok ilinde sıkça rastlanan et yiyen örümcek, bu kez İzmir Bornova'da ortaya çıktı.

Elektronik eşya pazarlama işi yapan 2 çocuk babası Mehmet Uzun, evde televizyon izlerken içeri zıplayarak giren dev örümceği görünce paniğe kapıldı. İkiz bebekleri olan Mehmet ve Gülşah Uzun çifti ile annesi Saliha Uzun, korku içinde evin her yerini arayıp başka örümcek olup olmadığını kontrol ettiler. Belediye ve Sağlık yetkililerinden evinin her yerinin ilaçlanmasını isteyen Mehmet Uzun, "Hayatımda ilk kez bu kadar büyük bir örümcek görüyorum. Kavanozun içine bir sinek ve karınca koyduk hemen yedi" diye konuştu.

Bornova Atatürk mahallesinde oturan 2 çocuk babası Mehmet Uzun, akşam işten eve gelerek yorgunluk atmak için koltuğa uzandı. Televizyon seyrederken bir anda açık olan balkon kapısında bir böceğin yaklaşık 1.5 metre havaya zıplayarak içeri girdiğini gördü. Salonda oturan Mehmet Uzun ve ailesi, korkuyla dışarı çıktı. Tekrar içeri giren Mehmet Uzun, eline kavanoz alarak örümceği yakalamaya çalıştı. Uzun uğraşları sonucunda yaklaşık 10 cm boyundaki "Solifae" cinsine benzer dev örümceği yakalayan Mehmet Uzun, bir bezle üstüne bastırıp etkisiz hale getirdikten sonra bir cam kavanoza koydu. Kavanozun içine bir sinek ve karınca atan Mehmet Uzun, örümceğin bunları hemen yemesi üzerine dehşete kapıldı. Annesi Saliha Uzun, eşi Gülşah ve 1 yaşındaki ikiz oğulları Enes Cafer ve Ahmet Batuhan ile birlikte oturan Mehmet Uzun, evin altını üstüne getirerek her yeri aradı. Ancak başka bir örümcek bulamayan Mehmet Uzun, "Evimizin etrafı boş arazi olduğu için böyle bir örümceğin eve girmesi normal diye düşündüm. Ancak bu kadar büyük örümcek ilk defa görüyorum. Televizyonda izlediğim de görmüştüm. En sonunda benim başıma geldi. Allah'tan önce ben fark ettim. Ya çocuklarım benden önce fark edip örümceğe dokunsalardı. Bunu düşünmek bile istemiyorum" diye konuştu. Mehmet Uzun, sağlık ve belediye ekiplerinin evini ilaçlamalarını istedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:53

İLGİLİ HABERLER