Gündem
  • 24.5.2013 12:46

Evlat acısıyla yıkılan anneye ikinci ceza verilmedi

Olay, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Gülbahçesi Mahallesi'nde 11 Ekim 2012'de meydana geldi. İddiaya göre, Faruk- Derya Tarhan çifti, olay gecesi 5'inci çocukları Damla'yı yerden yüksekliği 25 santimetre olan beşiğe koydu. Gece saat 04.00'da uyanınca bebeğini kontrol eden Derya Tarhan, onu yerde yüzüstü yatar halde buldu. Eşinin çığlıkları üzerine uyanan baba Faruk Tarhan, minik kızını hastaneye götürdü. Ancak, minik Damla hastanede öldü. Cumhuriyet Savcısı, anne Derya Tarhan hakkında 'tedbirsizlik ölüme neden olmak' suçundan 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Savcı, mahkemeden 'Fail ceza verilmesini gerektirecek kadar mağdur olmuşsa ceza verilmez' hükmünün de değerlendirilmesini istedi.

'HANGİ ANNE EVLADININ ÖLMESİNİ İSTER?'

Bebeğini daha yüksek olan beşikten düşer endişesiyle daha alçak olan ana kucağında uyuttuğunu ileri süren tutuksuz sanık Derya Tarhan, "Hepimiz aynı odada uyuyorduk. Ana kucağı yerden 25 santimetre yükseklikteydi. Gece uyandığımda kızımı yerde buldum. Hangi anne evladının ölmesini ister? Olay kazaydı. Dava beni 2'nci kez yıktı. Hala onun için gözyaşı döküyorum. Kusurum yok, beraatımı istiyorum" dedi.

Mahkeme hakimi, yargılama sonucunda ölen bebeğin annesine ceza verilmemesine karar verdi. Kararda 'Her ne kadar 'tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme neden olmak' suçundan dava açılmışsa da, ölenin çocuğu olması, ölüm sebebiyle çok üzüldüğü, mağdur olduğu, kocasının da şikayetçi olmaması, cezanın verilmesini gereksiz kılacak şekilde mağdur olduğu anlaşıldığından ceza verilmesine takdiren yer olmadığına karar verildi" denildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:03

İLGİLİ HABERLER