Gündem
  • 21.7.2016 14:34

Evraktan kanalizasyon tıkandı

Ankara, Demetevler Urankent’te bulunan adliye lojmanları A Blok'ta tuvalete FETÖ/PDY terör örgütü ile ilgili evrakların imha edilmeye çalışıldığı yönünde gelen ihbarlar üzerine 19 Temmuz gecesi olay yerine giden polis ekipleri şoke oldu.

5 kişiyi tankla ezenlerin ifadesi ortaya çıktı

BORUDAN ÇOK SAYIDA EVRAK ÇIKTI

Adliye lojmanının kanalizasyonu tıkanmıştı. Bunun üzerine belediyeden yardım istendi. Belediyeden gelen ekipler, kanalizasyon borusunu vidanjör aracılığı ile açtı. Boru içerisinden ise çok sayıda parçalanmış evrak, evrakların üzerinde ise ‘Gülen gru’, ‘Fethu’, ‘2 Nolu DGM’ ibarelerinin bulunduğu tespit edildi. Parçalanmış evraklar incelenmek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Müdürlüğü’ne götürüldü.

YARGITAY ÜYESİ KAÇMIŞ

Ankara Emniyeti’nin yaptığı operasyonlarda benzer bir görüntü de hakkında yakalama kararı çıkartılan Yargıtay 20. Hukuk Dairesi üyesi Bilal Köseoğlu’nun lojmanında yaşandı. Yargıtay Lojmanları Sitesi'ndeki adrese giden polis ekipleri Yargıtay üyesi Bilal Köseoğlu’nun kaçtığını tespit etti. Polislerle görüşen apartman görevlisi, 15 Temmuz darbe gecesi Yargıtay üyesi Bilal Köseoğlu’nun dairesinden apartman boşluğuna birşeyler atıldığını söyledi.

Apartman boşluğunda inceleme yapan polisler, 2 adet USB flash bellek, 7 adet CD/DVD  ve 11 adet kitap buldu.

Polis polise ateş açtı

ŞİKE DAVASININ HÂKİMİ DE ARANIYOR

İstanbul’da yargı mensuplarına yönelik operasyonlardan bir diğer adres Şike ve OdaTV davalarının hakimi Mehmet Ekinci’nin eviydi. İstanbul 4.Sulh Ceza Mahkemesi’nin arama ve koyma kararı ile Cumhuriyet Savcısı Mustafa Ertürk koordinesinde hakim Ekinci’nin evine baskın düzenlendi. Mehmet Ekinci’nin kaçtığı anlaşıldı.

Yanındaki vekil anlattı... Marmaris'ten böyle çıkmış

Arama ve el koyma tutanağında Mehmet Ekinci’nin cep telefonu, pasaportu ve 4 adet CD/DVD ine el koyulduğu yazıldı. Ekinci’nin avukatı Çağrı Çetin, “Olgular bir tarafa bırakılmış yakıştırmalar bu soruşturmanın  nesnesi olmuştur. Olgularla yakıştırmalar ayrılınca müvekkilim gelir, ifadesini verir. Kaçacak adam değil, pasaportu bile evden çıktı” dedi.

Güncellenme Tarihi : 21.7.2016 14:37

İLGİLİ HABERLER