Gündem
  • 24.9.2016 11:44

Fethullah Gülen haini gömülmek istediği yeri açıkladı

Takiyeyi sanat edinen Fethullah Gülen kendi yaptırdığı Darbeyi Erdoğan'ın yaptığını idida etti. Su gibi yalan söyleyen FETO haini Erdoğan'ın yıllardır bu darbeyi planladığını savundu.
Bir gazetecinin derbiye kendi adamlarının yaptığını böylemesi üzerine, "Bunu hükümet söylüyor. Benim darbe yaptığımı böyleyenler bunu ispat etsinler" dedi.
FETO haini darbeyi kendisinin yaptırdığına ilişkin binlerce belgeye değinmedi..

Gülen'den Erdoğan'a 15 Temmuz suçlaması

Fethullah Gülen, 15 Temmuz darbe girişiminin kurgu olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yıllar öncesinden planlandığını öne sürdü.

Fethullah Gülen, 15 Temmuz darbe girişiminden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sorumlu tuttu. Gülen, Alman "Die Zeit" ve İspanyol "El Pais" gazeteleri ile Alman haber ajansı dpa'ya Pensilvanya'da verdiği ortak mülakatta Erdoğan'ın darbeyi yıllar öncesinden planladığını, sadece doğru anı beklediğini ileri sürerek, 'son günlerde bunu kesin olarak ortaya koyan pekçok delilin ortaya çıktığını' savundu.

Gülen, Erdoğan'ın hoşuna gitmeyen kişileri görevden almak ve tutuklatmak suretiyle, darbe girişimini kendi iktidarını güçlendirmek için kullandığını iddia etti. Erdoğan'ı geçmişte desteklemesinin nedenini, Erdoğan'ın 'Türkiye'yi AB yolunda hazırlama, insan hakları ve demokrasiyi güçlendirme vaadi' olarak açıklayan Gülen, aralarının bozulmasını ise 'beklentileri karşılanmayan Erdoğan'ın intikamı' olarak değerlendirdi. Gülen, "Erdoğan onu tüm Müslümanların lideri ilan edeceğimizi, dünya çapında bunun için çalışacağımızı umdu. Bu olmayınca da bize karşı cephe aldı" diye konuştu.

"İddia eden, kanıtlamak zorunda"

Fethullah Gülen, yandaşlarının darbe girişimine katılmış olma ihtimali ile ilgili soruyu ise, "Darbe girişiminde bulunduğumuzu iddia eden, bunu kanıtlamak zorundadır. Kanıtlama görevi bize değil, bizi suçlayanlara aittir. Darbe girişimini kim başlatmış olursa olsun, seçilmiş hükümete ve benim ahlaki prensiplerime aykırı hareket etmiştir" ifadesini kullandı.

ABD'nin kendisini Türkiye'ye iade etmesi konusunda bir korkusunun bulunmadığını söyleyen Gülen, ABD'ye misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, "Kalabildiğim sürece kalırım. Yoksa giderim" dedi.

Vatan hasreti çektiğini belirten Gülen, Amerika'da ölmesi durumunda naaşının Türkiye'ye götürülerek annesinin yanında defnedilmesini istediğini söyledi.

78 yaşındaki Gülen, 1999 yılından bu yana ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşıyor. Türkiye, 15 Temmuz darbe girişiminden sorumlu tuttuğu 'Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) lideri Fethullah Gülen'in iadesi için ABD'ye yoğun baskı yapıyor.

© Deutsche Welle Türkçe

Güncellenme Tarihi : 24.9.2016 15:11

İLGİLİ HABERLER