Gündem
  • 6.7.2015 00:12

Fethullah Gülen "Samanyolu'ndaki o diziden rahatsızım" dedi

Gazeteci-Yazar Hüseyin Gülerce, Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Ortak Akıl programında gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu.

Samanyolu TV'de yayınlanan Tek Türkiye dizisine gelen eleştirileri Fethullah Gülen'e ilettiğini belirten Gülerce, aldığı cevap karşısında büyük şok yaşadığını anlattı.

Tek Türkiye dizisindeki milliyetçi-şoven mesajların Kürtleri rencide ettiğini ve bunun sahada cemaati zorlayan bir olgu haline geldiğini vurgulayan Hüseyin Gülerce, konuyu Fethullah Gülen'e götürdüğünü açıkladı.

Gülen ile yüzyüze yaptığı görüşmeyi paylaşan Gülerce, 'Dünyamın yıkıldığı bir andı' diyerek yaşadığı şoku izleyicilerle paylaştı.

Fethullah Gülen'in kendisine 'Kaç defa söyledim ama değiştirmiyorlar' diyerek olayı geçiştirmeye çalıştığını belirten Gülerce, böyle bir şeyin imkansız olduğunu vurgulayarak Gülen'in yalan söylediğini ima etti.

Gülerce, Zaman gazetesinin Ergenekon davası sürecindeki taraflı yayınlarını Gülen'e ilettiğinde ise 'holigan gibi gazetecilik yapılmaz manasında' bir cevap aldığını söyledi.

İşte Gülerce'nin o açıklamalarından satır başları:

GÜLEN'DEN ZAMAN'A ERGENEKON YAYINLARI İÇİN İLGİNÇ UYARI

Ergenekon davası sürecinde Zaman gazetesinin, camia medyasının yayınları konusunda yapılan eleştirileri bizzat kendisini söyledim. Arkadaşlardan çok şikayet eleştiri geliyordu. Ben de o gün sohbet sırasında bu şekilde yapılması doğru mu diye sordum. O da bu mesele çok önemli ve peşini bırakmamak lazım. Ama bunu gazetecilik mesleğinin esaslarına göre yapalım, gazeteci gibi davranmak lazım dedi. Yani holigan gibi gazetecilik yapılmaz manasında cevap verdi.

GÜLEN DE TEK TÜRKİYE'DEN ŞİKAYETÇİYMİŞ!

Tek Türkiye dizisinde Kürt vatandaşlar rencide ediliyor diye şikayetler aldım. Gittiğimiz her yerde bize şikayet ediyorlar. Bunu Diyarbakır'daki Antep'deki bir çok noktadan arkadaş söylüyor. bunlar camianın nabzını tutan arkadaşlar. Bende Pensilvanya'ya gittiğimde bu dizi ile ilgili eleştirileri anlattım. Bana dedi ki ben de kaç defa söyledim ama değiştirmiyorlar. Bunu izleyenlerin takdirine bırakıyorum.

DÜNYAMIN YIKILDIĞI BİR ANDI!

Yani Gülen Hidayet Karaca'ya bir şey diyecek de o yapmayacak. Ben Tek Türkiye dizisinde Kürtlerin rencide edildiğini ve bunun camiaya zarar verdiğini Fethullah Gülen'e söyledim. Benim dünyamın yıkıldığı bir kaç andan biridir bu. Bana deseyde ki haklısın Hüseyin Bey, arkadaşlar ile konuşayım tamam, Ama söyledim değiştirmediler dedi. Böyle bir şey mümkün mü?

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:30

İLGİLİ HABERLER