Gündem
  • 20.10.2014 13:20

Fethullah Gülen sempatizanlarının sayısını açıkladı

Fethullah Gülen, cemaatin bütün dünyada 15-20 milyon sempatizanı olduğunu belirterek "Bunların bütününe birden "paralel" iftirası atanlar helallik almadıkça cennete gidemez" dedi

Fethullah Gülen'in "Dinin Afeti Üç Zümre" başlıklı yeni sohbeti herkul.org.'da yayınlandı. Cemaate sempati duyanların sayısını açıklayan Gülen, bir cemaatin bütününe birden "paralel" diyenlerin helallik almadıkça cennete gidemeyeceğini söyledi. Gülen’in konuşmasının konuyla ilgili bölümü şöyle:

“Mesela, Hareket için tahminlere göre, bütün dünyada 15-20 milyon kadar sempatizanı var. Bunların bütününe birden paralel dediğiniz zaman , sülük dediğiniz zaman, bu küfre denk bir günahtır. Onca insandan “Hakkını helal et” deyip rûberû haklarını helal ettirmedikçe, o insanın Cennet’e gitmesi mümkün değildir; elli tane İstanbul fethetse dahi mümkün değildir. Zaten Allah o kadar şey onlara lütfetmez de. Şimdi imam-ı âdil gibi zirve yapmış bir insan olmak varken, böylesine hadîde (çukura) yuvarlanmış, esfel-i sâfilîn mahluku imam-ı câir olmak, bir insan için ne kadar acı bir şey!..”

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:56

İLGİLİ HABERLER