Gündem
  • 19.12.2004 13:56

FETHULLAH GÜLEN'E AĞIR İTHAMLARDA BULUNAN NURETTİN VEREN'İN FOYASI ORTAYA ÇIKTI

Fethullah Gülen’e önce Aydınlık, sonra Haftalık’ta saldıran Veren’in karşılıksız çek verdiği ve takibe uğradığı anlaşıldı.

Fethullah Gülen aleyhinde, ağır ithamlarda bulunan Nurettin Veren’in, karşılıksız çek vermekten dolayı yargılandığı, büyük bir borç yükü altına girip, hacizden kaçmak için yanlış mal beyanı ve izini kaybettirmek için de hatalı adres verdiği, alacaklıların takibine uğrayarak, sonunda 6 adet Mercedes’ine ve bir yatına haciz konulduğu ortaya çıktı.

 

 

Veren’in iddiaları

Nurettin Veren,  Fethullah Gülen’in sağ kolu olduğunu iddia ediyor; eğitim için beraberce yola çıkmışken, Gülen’in cemaat üzerinde tek başına hâkimiyet kurduğunu, kendisini mehdi zannettiğini, büyük bir para gücüne hükmettiğini belirtiyordu. Veren, Zaman gazetesi künyesinden isminin çıkarılmasını içine sindirememişti. Bunu, üzerine atılı bir iftiraya bağlıyordu. Veren’e göre, Gülen’in çevresindeki kişiler, Hocaefendi’ye, çete lideri iddiasıyla yargılanmasına sebep olan kasetleri, kendisinin sızdırdığını söyleyip, onu buna inandırmışlardı. Veren,  Amerika’ya, Fethullah Gülen’i görmeye gitmiş ama, Gülen, şömine maşasını kaparak kendisini öldürmeye teşebbüs etmişti.

 

 

Aydınlık ve Haftalık

Nurettin Veren bu anlattıklarıyla, önce Doğu Perinçek’in Aydınlık dergisinden alâka görmüştü. Sonra Haftalık dergisi, aralık ayında yayınladığı 3 sayısını da, “Fethullah Gülen’in sağ kolundan itiraflar”a ayırdı.

Peki kimdi bu Nurettin Veren? 35 yıllık bir dostluk, niçin sona ermiş, hangi sebebten dolayı, Zaman gazetesinin künyesindeki ismi silinmişti?

Fethullah Hoca cemaatine yakın kişiler, Zaman gazetesine gelen haciz kararları yüzünden Veren’in isminin künyeden çıkarıldığını belirttiler. Belgeler, bu iddianın doğru olduğunu gösteriyor.

 

6 Mercedes’e ve yata haciz

Nurettin Veren, Cahit Faraz Sezer adına kestiği yüz binlerce marklık çekin karşılığını ödemeyince, haciz takibine uğruyor  ve hakkında karşılıksız çekten dolayı ceza davası açılıyor. 1999 tarihine kadar işlenen suçların şartla salıverme kapsamına girmesi sayesinde cezası erteleniyor. Nurettin Veren, alacaklılardan kaçmak için yanlış adres veriyor ama, sonunda, Cahit Faraz Sezer, Antalya limanındaki Orsa adlı ticarî yata 3.12.2004’te  800 milyar liralık haciz koyuyor. Ayrıca, 07 VD 069; 07 ANL 51; 07 ANL 54; 07 ANL 56; 07 AUK 18 ve 07 AUT 27 plakalı araçlara da aynı tarihlerde haciz şerhi işleniyor.

 

35 yıllık dostluk

Nurettin Veren, 35 yıldan beri tanıdığı Fethullah Gülen aleyhine konuştukça konuşuyor. Amacı ne? Niçin eski dostlar

düşman oldu? Veren’in ağır borç yükü altına girmesi ve bu konuda “anlayış” beklemesi iplerin kopmasına yol açtı mı?

 

Akla gelen sorular

 

    *Nurettin Veren’i kim kullanıyor? *Aydınlık ve Doğu Perinçek’in, Veren’in açıklamalarına ilgi göstermesi, derin devlet irtibatını mı ortaya koyuyor? *Haftalık dergisi, tiraj mı peşinde, yoksa birilerine hizmet mi veriyor? *Veren, borcunun ödenmesi, hiç değilse üstüne gelinmemesi için Gülen’in çevresindeki isimlerle pazarlık yaptı mı? *Veren, bir yatın ve 6 Mercedes’in sahibi görünüyor. Ayrıca, Yaşarbank’tan yüz binlerce marklık çek kestiğine göre,  nasıl bir ticarî faaliyet içinde? *Fethullah Gülen hakkında ortaya attığı iddialarla, maddi sıkışıklık yaşamasının bir ilişkisi var mı? Veren nasıl bir beklenti içinde?
 

 

 

 

D.B.Tercuman

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:29

İLGİLİ HABERLER