Gündem
  • 25.7.2014 13:41

Fethullah Gülen'e "alo" dedi canını kurtardı

25 Aralık operasyonunda gözaltına alınacak olan Turgay Ciner'i, 1.5 dakika süren "Fethullah Gülen görüşmesi" kurtardı.

 

YAYIN POLİTİKASI CEMAAT'E NEDEN Mİ KAYDI

Habertürk o gün bugündür Cemaat kanadına oynamış, yazarları da bu yayın politikasına destek yazıları kaleme almıştı. Habertürk'ün yayınlarında aniden neden hükümet karşıtı Cemaat yandaşı olmasının sırrını Star yazarı Elif Çakır ilk kez açıkladı.

Elif Çakır, Fethullah Gülen'le Turgay Ciner arasındaki 1.5 dakikalık telefon görüşmesinin Turgay Ciner'in gözaltına alınmasına engel olduğunu iddia ettiği yazısında şunları söyledi:

GÜLEN'LE 1.5 DAKİKA

"Kaynaklarımın iddiasına göre savcılığın elinde de olan “1.5 dakikalık bir telefon konuşması” neticesinde yırtmış Ciner!

Belki de Ciner de biliyordur kendisini kıl payı kurtaran hadiseyi! Ve belki de “Keşke daha uzun konuşsaydım” diyordur.

Kaynaklarımın iddiasına göre telefon görüşmesi Altunizade FEM’in “0216’lı hattı üzerinden gerçekleştirilmiş.

Telefonu bağlayan kişi ‘Buyrun efendim Hocamız hatta” diyerek telefon Ciner’e uzatıyor. Ciner, o dönem rahatsız olan Hocafendi’ye “Geçmiş olsun” dileklerini iletiyor, Fethullah Gülen “Senin mahdum ve yeğenin geldiler bir gece yanımda kaldılar, ilgilendim kendileriyle” diyor.

Ciner “Efendim ben de en kısa zamanda yanınıza uğrayacağım, bir emriniz var mı bana” diye soruyor. Gülen’in “geldiğinde görüşürüz” cevabından sonra kısa bir sessizlik yaşanıyor ve telefon sonlanıyor.

Ciner’in “en kısa zamanda” gidip gitmediğinin bilgisini sorduğum kaynaklarım Turgay Ciner’i 25 Aralık dosyasından kurtaran işte bu telefon görüşmesi olduğunu söylüyor.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:01

İLGİLİ HABERLER