Gündem
  • 10.3.2008 09:06

FETHULLAH GÜLEN’E DOKUNAN YANIYOR

Fethullah Gülen’in “beraat” kararının Yargıtay tarafından onaylanması ve aynı günlerde, kararı temyiz eden Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi savcılarından Salim Demirci’nin Youtube’a düşen kaseti, “Gülen’e dokunan yanıyor” yorumlarına neden oldu.

Daha önce de, Gülen hakkında dava açan eski DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel’in Rus kadınlarla alem yaparken çekilmiş gizli görüntüleri ortaya çıkmıştı.Savcı Yüksel zor duruma sokan bu olaydan sonra da, Gülen hakkında suç duyurusunda bulunan Yazar Ergün Poyraz’ın, Ümraniye’de elegeçirilen elbombaları soruşturması kapsamında tutuklanıp cezaevine konuldu. Savcı Yüksel, Yazar Poyraz ve son olarak Savcı Demirci’nin başlarına gelenleri büyük bir komplonun parçaları olarak yorumladı.

Temyize gitti, kasetler ortaya çıktı

# Savcı Salim Demirci:

Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi savcılarından Demirci, Fethullah Gülen’in “şeriat devleti kurmak amacıyla terör örgütü oluşturmak” suçundan cezalandırılmasını istemiş ancak mahkeme beraatine karar vermişti. Demirci, Yargıtay’a başvurarak “beraat” kararını temyiz etmişti. Savcı Demirci’ye ait olduğu ileri sürülen ses kayıtları geçtiğimiz günlerde “Youtube”a düştü. Demirci’ye ait olduğu ve 2006 yılında kaydedildiğ iddia edilen görüntü ve ses kayıtlarında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiyelilik” çıkışı ve dönemin Diyarbakır Valisi Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ağır sözlerle eleştiriliyor.

Nuh Mete Yüksel’in görüntüleri yayınlanmıştı

# Eski DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel:

Savcı Nuh Mete Yüksel, Gülen Cemaati’nin başta Milli Eğitim ve Emniyet teşkilatı olmak üzere bütün devlet kadrolarına sızma çalışmaları yaptığını iddia etmişti. Bir süre sonra ise Nuh Mete Yüksel’in Rus kadınlarla âlem yaparken görüntüleri ortaya çıktı ve görevinden alınarak, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na verildi.

Suç duyurusunda bulundu, şimdi hapiste

# Gazeteci Ergün Poyraz:

“MNP’den RP’ye ihanetin belgesi” isimli kitabın yazarı olan Gazeteci Ergün Poyraz, 1999 yılında Fethullah Gülen hakkında DGM Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Ergün Poyraz, DGM’de verdiği ifadede Gülen Cemaati’nin asıl amacının demokratik laik düzeni yıkmak ve yerine şeri hükümlere dayalı bir şeriat düzeni kurmak olduğunu iddia etmişti. Ümraniye’de yakalanan elbombaları soruşturması ve “Ergenekon” operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan Poyraz, yaklaşık 7 aydır cezaevinde bulunuyor.

Gülen’i dinleyen polisler yargılandı

# Eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral ve Yardımcısı Osman Ak:

Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral ve yardımcılarının Fethullah Gülen’i izinsiz olarak dinledikleri ortaya çıkmış Gülen’le ilgili raporların, DGM’ye gitmesinden hemen sonra patlayan skandalda, Saral’a bağlı olarak çalışan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Ak, İstihbarat Şube Müdürü Ersan Dalman, İstihbarat Müdür Yardımcısı Zafer Aktaş’ın başını çektiği bir grup polis yargılanmıştı.

Akşam)

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:07

İLGİLİ HABERLER