Gündem
  • 26.5.2015 03:19

Fethullah Gülen'i korkutan gelişme

Şakirtlerinin üzerinde bir rehavat bulunduğunu belirten Fethullah Gülen, bunun büyük tehlike olduğunu belirtip her zaman yaptığı gibi cennet kartını masaya koydu.

Fetullah Gülen, ABD'deki malikanesinden örgütüne emir verdi. Türkiye'de darbe yapmak için kaos lobisiyle harekete geçti. Ancak oyunu ortaya çıkınca, örgütü panikledi. Paralel Yapı fire üstüne fire verdi. Bunun üzerin Gülen, sohbeti üzerinden örgütüylü irtibata geçti! Gülen video sohbetlerinin sonuncusunda 'rehavet' itiraflarında bulunup cemaatine yeni talimatlar verdi. "1.5 senedir balyozlanıyoruz" dedi. Ardından yerle yeksan olan Paralel Yapı'ya şöyle seslendi: "Kim bilir, belki işlerin tıkırında gitmesi bizi ülfet ve ünsiyete düşürmüştü; duygu, düşünce ve meselelere bakış açısından matlaşmaya sevk etmişti. 1.5 senedir balyozlanıyoruz. Tazyikleri balyozları rahmet görmek gerek. Bu yüzden paniklemeyin. Ölesiye gayret sergileyin." Gülen sohbetinde müritlerine cennet vaat etmeyi de unutmadı.

Fakat tablo tam olarak görülemez de yaşananlar bütün derinliğiyle hissedilemezse, ne yapılması gerektiği de tam olarak bilinemez. Ve bunun sonucunda Allah korusun yaşanan bunca felâkete rağmen bazıları kendini rahata salabilir; toplumun yaşadığı alt üst oluşlara, harabelere, yıkılmış hanlara hamamlara, kimsesiz çöllere aldırmadan kendi işleriyle meşgul olmayı yeterli görebilir. Bu da bir yönüyle bencilliktir, vurdumduymazlıktır, hissizliktir. Bu açıdan tevekkül ve ümitle dopdolu olup çirkin söz ve çirkin tavırlara aldırmamayı, “Ateş nereye düşerse düşsün beni de yakar.” anlayışıyla ızdırapla inleyip, yapılması gerekenleri yapmayı birbirine zıt görmemelidir. O hâlde bir taraftan mevcut tablo genel çizgileriyle çok iyi görülüp analiz edilirken diğer yandan da sarsılmaz bir iman, ümit ve azimle hâlihazırdaki tahribatın, geçmişten tevarüs ettiğimiz statiğe göre yeniden restore edilmesi adına ölesiye bir gayret sergilenmelidir. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:13

İLGİLİ HABERLER