Gündem
  • 1.10.2014 13:21

Fethullah Gülen'in gizli fotoğraflarının sırrı çözüldü

Türkiye'den çağrılan masajcıya her seferinde 3 bin dolar veriliyor. Gidiş dönüş uzak biletleri alınıp, otelde ağırlanıyorlar..

TAKVİM, Fethullah Gülen'in Pensilvanya'daki malikanesine girdi. Hocanın sağır odasından sohbetleri takip etti. Gülen'in en yakınındaki isme ulaşan TAKVİM, hocanın pijama markasından, televizyonda neler izlediğine, malikanenin güvenlik duvarlarından, hocanın yanı başındaki genç mollalara kadar Pensilvanya'nın tüm sırlarına ulaştı

Fethullah Gülen'in yüksek güvenlikli sağır odasındaki en gizli toplantıların görüntülerine ulaşan TAKVİM, Pensilvanya'nın tüm sırlarını ortaya döküyor. 10 yıldır özel olarak hocaya masaj ve fizyoterapi uygulayan uzman E.B.'ye ulaşan TAKVİM en yakınındaki ağızdan Gülen'in tüm bilinmeyenlerini açıklıyor.

2005'in Eylül ayından beri periyodik olarak 3-4 ayda bir Pensilvanya'ya gidiyorum. İlk olarak kliniğimi açtığımda Zaman Gazetesi'nde bir haber çıkmıştı. Ekrem Dumanlı bunu görünce bel fıtığı sorunu çektiği için bana geldi. Daha sonra Fethullah Gülen de benzer sorunlar çekince Ekrem abi beni önermiş. İki-üç ayda bir çağırmaya başladılar beni.

MASAJ İÇİN 150 BİN DOLAR

Hoca beni bizzat çağırıyor. Bel, kol, ayak, boyun ve omur bölgesine masaj yapıyorum. Şekeri düşürücü, pankreası çalıştırıcı hareketler de yapıyoruz. Masajlarda krem sürüyorum. Kantaron ve çörekotu yağı sürerek tedavi yapıyoruz.

Her defasında 10 gün kadar kalıyorum. Günde 3-4 seans yapıyoruz. Seans ücretim 300 dolar kadar. Her gidişimde 2-3 bin dolar arası para alıyorum. Yılda dört kez gidiyorum. İlk başlarda para almak istemiyordum ama hoca zorla cebime sıkıştırıyor. Gidiş dönüş masraflarını da hoca karşılıyor. Yaklaşık 10 yıldır gittiğimi düşünürsek hocanın masaj için ödediği para 150 bin doları buluyor.

Orada bulunduğum dönemde hocaya benden daha yakın kişi olmuyor. Her gün 2-3 saat geçiriyoruz. Ama ben sigara içtiğim için ana binada kalmıyorum. Dışarıdaki villa benzeri konteynırlar var. Orada kalıyorum.

YABANCI DOKTOR İSTEMİYOR

Hocanın yanında sürekli duran doktorlar var. Sema Hastanesi'nden doktorlar nöbetleşe olarak 2-3 ayda bir Pensilvanya'ya geliyor ve Gülen'e refakat ediyor. Yabancı bir doktoru yok. Yabancılara güvenmiyor.

Aslında orası malikane değil, tahta bir ev. Lüks olmayan orta halli bir yapı... Fethullah Gülen'in Türkiye'de kaldığı yerleri de gördüm. Oralar, Pensilvanya'dakinden daha lüks.

Sohbet salonuyla hocanın odasının alakası yok. Odasında bir hasır, çalışma masası, vitrin ve birçok dini kitabın bulunduğu bir kütüphane var. Vitrinde Bediüzzaman'ın cübbesi ve kıyafetleri bulunuyor.

FAVORİSİ PİERRE CARDİN VE LCW

Kampusun dışarıda bir kapısı, ondan sonra binanın kapısı bulunuyor. Orada arama yapılır. Cep telefonu yasaktır. İçeri girdikten sonra üst kata çıkarsınız ve bir kapıdan geçip hocanın yanına ulaşırsınız. Ona ulaşmak için üç kapıdan geçmek gerekiyor...

A HABER'DEN VAZGEÇMİYOR

Hocanın kaç ceketi olduğunu bilmiyorum. Ben genelde onu gömlekle veya cübbeyle görüyorum. Misafirler dönerken hoca onlara takke ve Pierre Cardin gömlek hediye eder. Hocanın dolabındaki bütün gömlekler Pierre Cardin. Son gittiğimde LC Waikiki pijaması vardı.

Hoca gündemi yakından takip ediyor. Sabahları 10-11 arasında bütün günlük gazeteleri açıp okuyor. Sizin gazetenizi de mutlaka okuyor.

En çok Samanyolu TV'yi takip ediyor. Dizileri izliyor. Genelde haber programlarını takip ediyor. ATV ve A Haber'den de vazgeçemiyor.

BU FOTOĞRAF NASIL ÇEKİLDİ?

Gazetenizde çıkan fotoğrafları mollalardan biri çekti. Normalde fotoğraf çekilmesi, hocanın yanına cep telefonu ile girilmesi yasak. Ama kendisinden rica ettim, bir hatıra fotoğrafımız olmasını istedim. Beni kırmadı. Resmi çeken molla da bana gönderdi fotoğrafları. Fotoğraflarda arkamda görünen kişi de hocanın 40-50 yıllık arkadaşı Doktor Kudret Ünal. Neredeyse sürekli hocanın yanında kalıyor. Arada sırada geceleri evine döndüğü oluyor. Fotoğraf çekildiği sırada Türkçe Olimpiyatları'nı izliyorduk. Bir kişiyi gördü orada. Bana onun evli mi bekar mı olduğunu soruyor o esnada.

REFERANSI DUMANLI

Psikolog ve refleksoloji uzmanı E.B.'nin ilk müşterilerinden biri Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı oldu. Bel fıtığı için E.B.'ye gelen Dumanlı, Fethullah Gülen'in benzer sorunları olunca E.B.'yi hocaya da önerdi. Dumanlı'nın referansıyla E.B., üç ayda bir Pensilvanya'ya gitmeye başladı. Yaklaşık 10 yıldır periyodik olarak Gülen'e masaj yapmaya devam ediyor.

ZARA'DAN PENSİLVANYA'DA ÖZEL KONSER

Hocanın özel fizyoterapisti E.B. Pensilvanya'daki malikanede gördüğü her ayrıntıyı TAKVİM'le paylaştı. Birçok ünlünün hocayı ziyarete geldiğini anlatan E.B., şarkıcı Zara'nın da bu isimlerden biri olduğunu söyledi. E.B. "Şarkıcı Zara da Pensilvanya'ya geldi. Fethullah Hoca'ya özel bir mini konser verdi. Türk sanat müziği ve Türk halk müziğinden parçalar okudu. Bu mini konserde hocanın yakın arkadaşları da bulunuyordu" diye konuştu.

GENÇ MOLLALAR SINAVLA GELİYOR

Fethullah Gülen'in yanında yakın dostları ve genç mollalar kalıyor. Bu gençler Türkiye'de ilahiyat okumuş oluyorlar. Derece yapanlar seçiliyor ve burada sınava tabi tutuluyorlar. Geçenler hocanın yanında kalmaya başlayarak onun talebesi oluyor, ders alıyor. Hocanın işlerini genelde bu mollalar görüyor. Özel bir koruması bulunmuyor. Fotoğraftaki iki genç bu mollalar. Binada kalıyorlar. Hepsinin odaları var.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:23

İLGİLİ HABERLER