Gündem
  • 22.7.2016 00:02

Fethullah Gülen'in gözbebeği Yamanlar Koleji'ne kayyum atandı

Darbe girişimi kapsamında, FETÖ'yle bağlantılı olduğu iddiasıyla Yamanlar Kolejinin de aralarında bulunduğu 29 eğitim kurumunun bağlı olduğu Sema ve Şelale A.Ş'ye kayyum atandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonlarında elde ettiği bilgi ve belgeler ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı birimlerin incelemeleri sonucu FETÖ'ye eleman kazandırdığı, mali destek sağlandığı iddiaları doğrultusunda, merkezleri İzmir'de bulunan Sema AŞ ile Şelale AŞ'ye kayyum atandı.

Atanan kayyumlar, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü ekipleri nezaretinde şirketlere ve şirketlere bağlı 29 eğitim kurumuna giderek idaresini devraldı.

Fethullah Gülen grubuna bağlı ilk eğitim kurumu olduğu bildirilen Yamanlar Koleji'nin cemaatte ayrı bir öneminin olduğu,  temellerinin bu okulda atıldığı ve yurt dışına çıkmadan önce Gülen'in "mahrem" görüşmelerini yaptığı özel bir odasının bulunduğu iddia ediliyor.

Yamanlar Kolejinde yetişen "seçilmiş öğrencilerin" özellikle askeri liselere yerleştirildiği, örgütle bağlarını gizli tutan bu öğrencilerin harp okullarından mezun olanlarının ardından kolejdeki özel odada Gülen'e "bağlılık yemini" ettiği ve "himmet sözü" verdiği öne sürülüyor. Yine okuldan yetişen "seçilmiş öğrencilerin" emniyet teşkilatına ve kamu kurumlarına yerleştirildiği iddia ediliyor.

Yamanlar Koleji eğitim kurumu içerisinde ayrıca, hakkında yakalama kararı bulunan örgütün Ege Bölge imamı Bekir Baz'ın da katılımıyla gizli toplantılar gerçekleştirildiği birçok planın burada hazırlandığı, önemli kararların alındığı ileri sürülüyor.

İzmir Yamanlar Koleji'nin temelleri 1973 yılında atılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 22.7.2016 01:41

İLGİLİ HABERLER