Gündem
  • 2.10.2014 13:33

Fethullah Gülen'in inanılmaz sırları

TAKVİM, Fethullah Gülen'in Pensilvanya'daki malikanesine girdi hocanın tüm sırlarını ortaya çıkardı. Yakın zamana kadar malikanesinin önünde sıraya girip kimi zaman geri dönmek zorunda kalanlar vardı. Aydın Doğan onu bizzat arardı. Ama 17 Aralık sonrası Gülen'in kapısı açılmaz telefonu çalmaz oldu

Fethullah Gülen'in üç ayrı kapıdan girilen yüksek güvenlikli odasındaki en gizli toplantılara ulaşan TAKVİM, Pensilvanya'nın tüm sırlarını dökmeye devam ediyor. 10 yıldır özel olarak hocaya masaj ve fizyoterapi uygulayan uzman E.B.'ye ulaşan TAKVİM bugün ise Gülen'in tuttuğu takımdan, Aydın Doğan'la ne konuştuğuna ve 17 Aralık'tan sonra Pensilvanya'da neler yaşandığını açıklıyor. İşte E.B.'nin bizzat şahit olduğu detaylar...

HOCA CİMBOMLU

Eskiden hocanın huzuruna gelen çok olurdu. Herkesi gördüm burada. Açıkçası Doğan ailesinden kimsenin gelmediğini görmedim. Ama bir defasında Aydın Doğan bizzat Fethullah Gülen'i bizzat aradığında yanındaydım. İki üç yıl oluyor. Hacca gidiyordu Aydın Doğan, dua istemek için aramış. Hocanın duasını aldı, helallik istedi. Hoca kısık sesle konuştuğu için daha fazlasını duyamadım.
17 Aralık'tan sonra artık kimse gelmiyor. O tarihten sonra hiç ünlü yüz görmedim. Hoca da yaşananlar karşısında üzgün olduğunu söylüyor. "Aldatıldık. Böyle olacağını bilmiyorduk" diyor.
Yabancıların da geldiğini görmedim. Müslüman olmuş yabancılar gördüm ama...
Gelenler, aracılar vasıtasıyla randevu alarak geliyor. Herkes gelebilir ama randevu şart. Randevusuz gelen bir çok ünlü ismin kapıdan dönmüşlüğü vardır.
ABD'nin CBS kanalında 60 Dakika programından ünlü bir kadın çat kapı sunucu gelmişti bir kez. Çok uğraştı görüşmek için, ama hoca müsaade etmedi, görüşmedi. Kadın da şaşırmıştı.
Hoca nadiren de olsa kampus dışına çıkıyor. Osman Şimşek hoca var. Ona gider bazen. En son ramazanda iftara gitmiştik. Ev ziyareti dışında kampus dışına pek çıkmaz. Sadece New York'ta hastaneye giderken çıkar. Evin bahçesine çıktığı bile çok nadirdir.
Hocaya sadece çok yakınındaki abiler muhalefet edebilir "Efendim şöyle yapsaydık daha iyi olabilirdi belki" diye. Mollalar söyleyemezler.

GİDERSE AFRİKA'YA

Sabahları 10-11 arasında bütün günlük gazeteleri açıp okuyor. Sizin gazetenizi de okumuştur. Bu haberleri görmüştür. Gazeteleri okurken genelde tepki vermiyor. Bazen "Bu yazılana dava açın" dediği oluyor.
Zaman gazetesi ve Samanyolu TV ile özel olarak ilgileniyor. Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca ile sık sık görüşür. Onlara sürekli tavsiyede bulunur "Şunu şöyle yapsanız daha iyi olur" diye. Hocaya "Efendim" diye hitap ederler. Saygıda kusur etmezler. Ekrem Dumanlı ile röportajında hocanın oturduğu postlu koltuk aslında misafir koltuğu...
Hoca futbol takip etmeyi de seviyor. Diziler dışında maçları sıklıkla izler. Gönlünün Galatasaray'dan yana olduğunu düşünüyorum.
Hocanın ABD'den sınır dışı edilme endişesi taşıdığını düşünmüyorum. ABD özgürlükler ülkesi, onu teslim edeceklerini sanmıyorum. Ama B planları kesinlikle vardır. Burada çeşitli söylentiler oluyor "Hollanda'da yer alındı. Kanada'ya gidecek. Avustralya'ya yerleşecek" diye. Bir yere gideceğini sanmıyorum ama giderse bence orası Afrika olur.

DOLDURUŞA GELDİ

Fethullah Gülen'in en yakınında bulunan isimlerden olan E. B., beddua olayını da yorumladı. Hocanın ettiği bedduadan pişman olduğunu zannetmediğini belirten E. B., "Muhtemelen birileri onu doldurmuş olabilir. Etrafında yalakalık için ona yanlış bilgiler yansıtanlar olmuş olabilir. Laf götürüp getirenler olabilir. Aslında öyle biri değil ama hocanın bedduayı bazı kişilerin dolduruşu sonrası ettiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

YALANI ÇIKTI

Basına sızan tapelerde damadı vasıtasıyla Fethullah Gülen'e selam gönderdiği ortaya çıkan Aydın Doğan "Aracılar adımı kullanmış. Fethullah Gülen'le bir konuşmam olmadı" demişti.

GÜLEN'İN SAĞLIK SIRLARI

E. B. Fethullah Gülen'in yediklerine dikket ettiğini de şu sözlerle anlattı: Sağlığından dolayı yiyip içtiğine çok dikkat ediyor. Kahve fincanı tabağı kadar bir tabakta yiyor. Sabah, öğlen, ikindi, akşam ve yatsıdan sonra günde beş öğünü var. Sık ama az yiyor.

GÜNDE BEŞ ÖĞÜN YİYOR

Şekerli gıdalar tüketmiyor. Yakın zamana kadar bir torba ilaç kullanıyordu. Şimdi biraz daha bitkisel yöntemlere yöneldi. Bitki çayı içiyor. Papatya ve adaçayını tercih ediyor.

PENSİLVANYA'YI KİM ZİYARET ETTİ
Fethullah
Gülen'i tedavi etmek için 10 yıldır Pensilvanya'ya giden E.B., hocanın malikanesine gelenleri şöyle anlattı: "Gelenler arasında Arif Erdem, Hakan Şükür, Mehmet Ali Erbil, Mümtazer Türköne, Akın İpek ve daha birçok isim var. Koç ve Sabancı ile Aydın Doğan ailelerinden kimsenin geldiğine şahit olmadım. Geldiklerini söylerler. Mustafa Sarıgül'ü de görmedim ama geldiğinden bahsetmişlerdi burada. Tapelerde de ananas falan diye çıktı zaten. Hoca ananas ticareti yapmıyor ama.

GELENLERE HOCADAN GÖMLEK
Misafirler ortalama 1 hafta on gün kalıyor. Kampus dışında kalmıyorlar. Mintan giyer, takke takarlar. Ana binanın dışında yer alan villa benzeri konteynır apartlarda kalırlar. Çekyatta yatarlar. Genelde öğlen ya da akşam yemeğinde hocayla beraber olurlar. Bir de sohbetlerde... Hoca, gelenlere takke ve Pierre Cardin gömlek hediye eder.

 

Güncellenme Tarihi : 30.8.2016 16:45

İLGİLİ HABERLER