Gündem
  • 25.12.2014 23:05

Fethullah Gülen'in mal varlığı güldürdü

14 Aralık operasyonu sonrası hakkında yakalama kararı çıkartılan Fetullah Gülen, “Dikili bir taşım yok. Sadece kitaplardan gelen parayla geçiniyorum” dedi. Kendisini eleştiren gazetecilere açtığı binlerce davanın parasını Gülen hangi yolla elde etti, merak ediliyor. Gülen’in maddi durum açıklaması bile gerçeklerden uzak...“Tek ceketim var” diyerek sömürü yapan Gülen Amerikan gazetelerine binlerce dolarlık ilan verebilecek kadar serveti birden artıveriyor.


Fetullah Gülen, yayınlanan sohbetinde yeryüzünde dikili bir taşı olmadığını iddia edip, “İsteseydim, siz vicdanınıza bir sorun bakalım olmaz mıydı acaba benim mal varlığım.” dedi.

Hakkında yakalama kararı çıkartılan Fetullah Gülen, son sohbetlerinden birinde mal varlığını açıkladı.

İşte Gülen’in mal varlığıyla ilgili sözleri:

“Askerlik öncesi imamlık yaptım. Ondan sonra da 15 sene kadar vaizlik yaptım. Vazife yapıyordum, devletten maaş aldım. Fakir olmasaydım almayacaktım onu. Ama fakirdim. Günde 1 öğün ya da 2 öğün yemekle devletin verdiği o 170 lirayla senelerce geçindim. Aklımdan geçti ki bunu ben şimdi kitaplardan gelen parayla ödesem mi?

“BURANIN KİRASI 5 BİN 500 LİRA”

Sadece kitaplardan gelen parayla geçiniyorum. Bir de buranın kirasını veriyorum. Buranın kirası 5 bin 500 lira… Ben sadece 1 odasını kullanıyorum. Zaman zaman güzide arkadaşlarım gelip kalıyor. Vallahi de böyle billahi de böyle tallahi de böyle…

“KARDEŞLERİMİN EVİNDE YEDİĞİM YEMEĞİN BİLE…”

Zengin bir ailede neşet etmedim. Babam imamdı. Rabbimin bildiği bu şeyleri size söylüyorum. Yemin ederim bilmeyerek olmuş olabilir. Kardeşlerimin evinde yediğim yemeğin hesabını bile verdim ben…”

GÜLEN'E YAKIN İSİM O MALİKANEYİ ANLATTI

Ancak, yaklaşık 40 yıldır Fethullah Gülen'in yanında olan Latif Erdoğan bu iddiayı geçtiğimiz günlerde yalanlamıştı. Latif Erdoğan'ın açıkladığına göre, Fethullah Gülen Pensilvanya'da toplam 130 dönümlük bir alanı kapsayan çiftlikte yaşıyor. Bu çiftliğin içinde, onlarca oda bulunan bir büyük malikanenin yanı sıra, 8 tane de büyük villa bulunuyor. 8 villanın 1 tanesi de Fethullah Gülen'in şahsına tahsis edilmiş durumda. Gülen, dilediği zaman odasından çıkıp bu villada kalabiliyor.

Mal varlığını açıklayan Fethullah Gülen, onlanrca odası ve yanında 8 tane büyük villası bulunan malikanesinin sadece bir odasını kullandığını söyledi. Oysa yapılan röportajlara bakıldığında her görüşme farklı odalarda yapılmış. Hatta yatak odası bile sürekli değişiyor. Yatak odasının dışında ayrı bir çalışma odası bulunan Gülen'in bir de büyük salonu var.
Bu devasa malikanenin kirasını da sadece 5 bin 500 lira olduğunu iddia ediyor. Yani 2 bin dolar.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:22

İLGİLİ HABERLER