Gündem
  • 19.7.2017 00:12

Fethullah haini darbeyi bakın kimin üstüne attı

Darbeci Gülen darbeci Sisi’nin gazetesine konuştu

Mısır’da yayınlanan Cumhurbaşkanı Sisi yanlısı El-Yevm 7 gazetesine röportaj veren FETÖ elebaşı, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle kendilerine haksızlık yapıldığını iddia etti, darbeci Sisi'nin gazetesine insan haklarından bahsedip Avrupa’ya yalvardı.

DARBE GİRİŞİMİNİ ULUSALCILAR YAPMIŞ

Teröristbaşı Gülen, “15 Temmuz’da darbe teşebbüsünün kimin tarafından yapıldığını düşünüyorsunuz?” şeklindeki soru üzerine 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alınan ve tutuklanan FETÖ'cülerin itiraflarına rağmen kesin olarak bir kesimi suçlayamayacağını ancak ulusalcı laik bir kesimin bunu yapmış olabileceğini iddia etti.

TERÖRİSTBAŞINDAN KÜSTAH AÇIKLAMALAR

Avrupa’nın kendisini anlaması için daha çok kurban vermeleri gerektiğini iddia eden teröristbaşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında küstah açıklamalarda bulundu.

Fetullah Gülen, Erdoğan’ın Hitler, Stalin ve Mao gibi diktatör olduğunu ileri sürerek, Avrupa’nın kendisini anlaması için daha çok kurban vermeleri gerektiğini iddia etti. Gülen, 15 Temmuz olaylarının gerçek bir askeri darbe veya sistematik bir oyun olsa da Erdoğan'a karşı yeni bir askeri eylem beklemediğini, kendilerine karşı yürütüldüğünü iddia ettiği aşırılıklara rağmen asla böyle bir darbe hareketini kabul etmeyeceğini söyledi.

TÜRKLER BİR ÇOBANI BİLE SEÇEMEZ
FETÖ elebaşısı, Türk milletinin tercihine saygı duyduğunu, ülkeyi yönetmek için bir “çobanı” bile seçebileceğini ancak Tayyip Erdoğan’ın bir diktatör gibi hareket ederek yargıyı kontrol altına aldığını iddia etti. Gülen, ABD Devlet Başkanı Trump’ın kendisini Türkiye’ye iade etmesi durumunda kaçmaya teşebbüs etmeyeceğini ve Türkiye’ye gideceğini öne sürdü.

Röportajı yapan Hashem Al Fakhrani, terör örgütü liderine Türkiye aleyhinde sorular yöneltip Tayyip Erdoğan’ın uluslararası mahkemelerde yargılanmasının mümkün olup olmadığını da sordu. Fetullah Gülen, bunun zor olduğunu ve Türkiye’de bazı muhalefet liderlerinin de Erdoğan’ı desteklediğini söyledi.

DARBECİ DAYANIŞMASI

Darbe ile Mısır'da Cumhurbaşkanı olan Sisi'ye yakınlığı ile bilinen gazeteye verdiği demeçte Türkiye'ye hakaret ve suçlamalar yönelten terör örgütü elebaşı Gülen daha önce de Avrupa'ya yalvarmış ve Türkiye'ye müdahale edilmesi çağrısında bulunmuştu. Mısır'ın eski cumhurbaşkanlarından Adli Mansur'un basın danışmanı gazeteci Muselmani daha önce yaptığı açıklamalarda ABD'nin Türkiye'nin talebi üzerine Gülen'i sınır dışı etmesi durumunda Mısır'ın sığınma hakkı tanıyabileceğini kaydetmişti.

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.7.2017 00:55

İLGİLİ HABERLER