Gündem
  • 29.7.2016 00:02

Fethullahçı tekstil devine kayyum atandı

Bünyesinde Ortadoğu Tekstil, Oden Enerji, Erfa Mühendislik gibi şirketlerin de bulunduğu Akbulut Grubu’na kayyum atandığı öğrenildi. Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği karar doğrultusunda, kayyumlar şirket merkezine kısa süre önce ulaştı. Kayyum ataması yapılan Ortadoğu Tekstil, Bank Asya'nın da hissedarları arasındaydı.

Kayyum atanan şirketler şunlar: Ertur Mühendislik İnşaat Taahhüt Turizm San. ve Tic. A.Ş, Erfa Mühendislik Turizm İnşaat Taahhüt San. ve Tic. A.Ş, Orta Doğu Tekstil Tic. San. A.Ş., Diyalog Müşteri Hizmetleri, ODEN Enerji Mühendislik A.Ş, BJ Tekstil Tic.San. A.Ş, ve Nurpak Boya.

BANK ASYA'NIN HİSSEDARIYDI

Ali Akbulut'un sahibi olduğu Akbulut Grubu'na ait şirketlere, ataması yapılan kayyumlar kısa süre önce ulaştı. Kayyum ataması yapılan şirketlerden Ortadoğu Tekstil, bir süre önce faaliyeti durdurulan BankAsya'nın da ortağıydı.

FETÖ'CÜ ZAMAN'IN İMTİYAZ SAHİBİYDİ

Ortadoğu Tekstil'in aynı zamanda BJ Tekstil'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndaki Ali Akbulut, Akbulut Grubu'nun iştiraklerinden. Bank Asya'nın yüzde 7,15'lik kısmına sahip olan Akbulut Grubu Yönetim Kurulu Başkanı bir dönem Zaman Gazetesi'nin İmtiyaz Sahibi olarak görev yaptı. Akbulut şimdi ise FETÖ operasyonu kapsamında gözaltı kararı çıkan isimler arasında. Akbulut'un aynı zamanda yakın zamana kadar Feza Gazetecilik'te yüzde 25 hissesi vardı.

ORTADOĞU TEKSTİL AMİRAL GEMİSİ

Kayyum ataması yapılan şirketlerden Ortadoğu Tekstil, Akbulut Grubu'nun da amiral gemisi konumunda. Şirket, 40 yıla yakın bir süreden beri, sektörde faaliyet gösteriyor.

 

Güncellenme Tarihi : 29.7.2016 01:36

İLGİLİ HABERLER