Gündem
  • 7.5.2015 03:07

Fethullahçılar Kurbanlıkları da MUNDAR etmiş

Bursa'daki Paralel Yapı soruşturması kamu ihalelerine uzandı. 'Himmet' adıyla toplanan hayvanların kamuya satıldığı tespit edilince ihaleler araştırılmaya başlandı

Bursa ve Ankara'da başlatılan soruşturmalar kapsamında, Paralel Yapı'ya yakın olduğu öne sürülen şirketlere düzenlenen operasyonlar yeni soruşturmaları gündeme getirdi.

ŞARTNAMELER DEĞİŞTİ
Operasyonlarda Kurban Bayramı'nda toplanan hayvanların kesilerek şirketler üzerinden kamu kurum ve kuruluşlarının et ihalelerinde düşük fiyatla satıldığı öne sürülmüştü. Bu iddiaları araştıran polis yeni kanıtlara ulaştı. Kamudaki ihaleleri incelemeye alan polis, 'himmet' adı altında toplanan etlerin bazı kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelere, şartnamelerde usulsüzlük yapılarak satıldığını tespit etti.

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİ
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri, Paralel Yapı'ya yönelik soruşturmaları her yönüyle derinleştiriyor. KPSS ve TÜBİTAK soruşturmaları başta olmak üzere Paralel Yapı'ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan zanlıların ifadeleri ile bazı kurumların hazırladıkları raporlar doğrultusunda, 'himmet' yardımlarının örgüte kaynak sağlamak amacıyla kullanıldığı belirlendi.

TÜM İHALELER MERCEK ALTINDA
Yapılan ilk tespitlerde bağış adı altında toplanan on binlerce hayvandan az bir bölümünün kurban edildiği belirlendi. Kurban edilmeyen hayvanların ise Paralel Yapı ile bağlantılı firmalarca işlendiği öne sürüldü. Bazı komisyon üyelerinin şartnamelerde usulsüzlük yaptığı ve ihaleleri kendilerine yakın firmaların almasını kolaylaştırarak Paralel Yapı'ya kaynak sağladığı öne sürüldü. Emniyet'in diğer kamu kuruluşlarındaki çeşitli ihaleleri de bu kapsamda inceleyeceği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:35

İLGİLİ HABERLER