Gündem
  • 27.7.2016 01:03

Fethullahçıların 1 dolarları Kurtlar Vadisi'nde çıktı

FETÖ’cü teröristlerin üzerlerinde bulunan 1 dolarlık banknotlar, akıllara iki yıl önce Kurtlar Vadisi Pusu’daki 1 dolar sahnesini getirdi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yakalanan birçok sözde üst düzey FETÖ elemanının üzerinden 1 dolarlık banknotlar çıktı.

KURTLAR VADİSİ PUSU’DA TAPINAKÇILARIN 1 DOLARI İŞLENMİŞTİ

FETÖ’cülerin üzerlerinde ve evlerinde bulunan bu banknotlar, akıllara Kurtlar Vadisi Pusu’da 2 yıl önce yayınlanan 202. Bölüm’deki 1 dolar sahnesini getirdi.

Söz konusu sahnede, Cahit ve Polat’ın kardeşi Safiye bir tapınakçıya ait, diğerlerinden farklı özel 1 dolar bulmuştu. Safiye bu banknotu yurtdışından çok güvendiği bir hocasına internet üzerinden göstermiş ve şifresini çözdürmeye çalışmıştı.

BANKNOTUN ÜZERİNDEKİ YAZILAR VE RAKAMLARDA GİZEMLİ ŞİFRE

Banknotun üzerindeki yazılar ve rakamlardan yola çıkan Safiye, bilgisayardaki internet tarayıcısının arama bölümüne bu şifreyi girerek, söz konusu tapınakçıya ait bir sayfaya ulaşmıştı. Ancak o sayfada da karşısına ayrı bir şifreleme sistemi çıkmıştı. Senaryoya göre Tapınakçılar bu sistem üzerinde kayıtlarını tutuyor ve yine sistemi haberleşme aracı olarak kullanıyorlardı.

FETÖ’CÜLERDEKİ 1 DOLARLAR SADECE 1 DOLAR MI?

General rütbeli olanlar dahil TSK içindeki birçok FETÖ’cü subayın üzerinde bulunan 1 dolarların, örgüt içinde bir parola ya da kimlik gibi kullanıldığı belirtiliyor.

Ancak FETÖ’cülerin 1 dolarlarının paroladan öte, farklı bir elektronik sisteme giriş anahtarı ya da haberleşme aracı olarak kullanılıp kullanılmadığı merak konusu.

 

Güncellenme Tarihi : 27.7.2016 01:39

İLGİLİ HABERLER