Gündem
  • 26.9.2016 00:20

Fethullahçıların merkez üssü Ödemiş çıktı

FETÖ orayı merkez yapmış

Ödemiş Cumhuriyet Savcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, ilçede "Gölbaşı" adıyla 5 ayrı operasyon gerçekleştirildi ve terör örgütünün sözde üst düzey sorumluları yakalandı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Ödemiş'te gerçekleştirilen ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan Özel Harekat Merkezi'nin bulunduğu "Gölbaşı"nın adını taşıyan operasyonlarda, 213 kişi gözaltına alındı, 59 kişi tutuklandı. Elde edilen bulgulara göre, terör örgütü tarafından, bölgenin finansal potansiyeli nedeniyle ilçenin merkez haline getirildiği ve bu sayede yıllık 20 milyon liraya yakın gelir sağladığı iddia edildi.

Ödemiş Cumhuriyet Savcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, ilçede "Gölbaşı" adıyla 5 ayrı operasyon gerçekleştirildi ve terör örgütünün sözde üst düzey sorumluları yakalandı.

Operasyonlarda gözaltına alınan 213 zanlıdan 59'u tutuklandı, 26 kişi ise firari olarak aranıyor. Tutuklananlar arasında, terör örgütünün sözde "Ödemiş imamı" olduğu iddia edilen Ali Aslan ile bürokrasideki atamalardan sorumlu olduğu öne sürülen İlhan Arslan da bulunuyor.

Ödemiş merkezli 4 ilde, "Gölbaşı-5" adıyla bir süre önce gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 28 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. Öte yandan, operasyonda bir Kürtçe İncil de ele geçirildi.

- TERÖR ÖRGÜTÜNE YILDA 20 MİLYON LİRA GELİR

İlçedeki operasyonlarda elde edilen belge ve bilgilerden, İzmir'in güneyindeki Küçük Menderes Havzası'ndaki finansal potansiyeli fark eden terör örgütünün, Ödemiş'i bu bölgenin sözde "merkezi" haline getirdiği ve buna yönelik faaliyetler yürüttüğü tespit edildi.

Bölgeye, tarım ve sanayi potansiyelinin yüksek olması, yoğun nakit akışı bulunması nedeniyle özel önem veren terör örgütünün, ilçedeki "himmet" toplantılarını da ayrıcalıklı hale getirdiği bildirildi. Zengin çiftçi ve iş adamlarının davet edildiği bu toplantılara, terör örgütünün sözde "üst düzey" isimlerinin de katıldığı belirlendi. Bu sayede bölge genelinde toplanan 20 milyon liralık yıllık gelirin terör örgütüne aktarıldığı iddia edildi.

Güncellenme Tarihi : 26.9.2016 00:46

İLGİLİ HABERLER