Gündem
  • 24.6.2017 00:23

FETO'cu bürokrat tam 17 yıl Erdoğan'ın ekibinde yer aldı

Darbe sabahı koşarak Akıncılar Üssü'ne giden Ali İhsan Sarıkoca, burada gözaltındaki darbe imamı Adil Öksüz ile uzun bir görüşme gerçekleştirdi. O görüşmede muhtemelen Adil Öksüz'ün kurtarılmasının planları yapıldı.
Ali İhsan Sarıkoca'nın bürokratlak züresi 18 yıl. 18 yılın tam 17 yılını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte geçirmiş. Daha doğrusu ekibinin içerisinde yer almış. Bu sürede en kritik projeleri yapıp hayata geçirmiş:
Nedir bunlar?
Sarıkoca, 1997 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmaya başladı.Buraya büyük torpille giren Sarıkoca, Erdoğan tarafından belediyenin halkla ilişkiler müdürü yapıldı. Sarıkoca'nın Erdoğan'ın yanına sızması da zaten bu görevle ilgili başladı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 'Beyaz Masa''yı kuran Sarıkoca Erdoğan'ın gözüne girdi. Beyazmasa 24 saat hizmet anlayışıyla, kendisine ulaşan tüm istek, şikayet ve görüşlerini değerlendirerek çözüm üretip, elde edilen veriler doğrultusunda kaynakların daha verimli kullanılmasına hizmet etmektedir.
Bu projeden memnun kalan Erdoğan AK Parti'nin halkla teması için bu kez de Ak Parti İletişim Merkezi (AKİM) ardından da Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) projelerini kurdurdu.
Bu projelerin başındaki isim Ali İhsan Sarıkoca idi.
Ali İhsan Sarıkoca kendi kurup kontrol altına aldığı Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)'e vatandaştan gelen bütün bilgi, şikayet ve taleplerin başındaki isim oldu.
Bu kritik görevde istediği bilgi ve şikayetleri silme ve kaybetme yetkisini de elinde tutuyordu.
Burada Türkiye genelinde Fethullahçılar ve bu yapıyla ilgili gelen bilgi ve belgelerden ilk haberi alan isimdi. Bu şikayet sahiplerinin kimlik bilgilerini de öğrenen isimdi.
Fethullahçılar BİMER sayesinde Başbakanılğı adeta kuşatmış, buraya gelen her bilgiden haberdar oluyordu.
Bütün bunların başında da tahmin ettiğini gibi 17 yıl Erdoğan'a en yakın isimlerden birisi olan Ali İhsan Sarıkoca vardı.
Hiçbir şekilde renk vermeyen ve bağlantılarını gizleyen Ali İhsan Sarıkoca ta ki Adil Öksüz'ü ziyaret ettiğinin belgelenmesine kadar.

AÇIĞA ALINDI AMA İHRAÇ EDİLMEDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün “hava kuvvetleri imamı” Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasına ilişkin başlatılan soruşturmayı tamamladı. Ankara 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede 13’ü asker, 14’ü Emniyet Genel Müdürlüğü personeli ve 1’i Başbakanlık müşaviri olarak görev yapan toplam 28 şüpheli yer aldı. Halihazırda Başbakanlık Müşaviri olan Ali İhsan Sarıkoca da Adil Öksüz’le ilgili suçlanıyor. İddiaya göre; Başbakanlık Müşaviri Sarıkoca Nisan’da açığa alındı ancak henüz ihraç edilmedi. 

Hazırlanan iddianameye göre; Başbakanlık Müşaviri Sarıkoca Kışla Jandarma Karakolu’na gelerek Adil Öksüz’le görüştü. Yine iddianameye göre; Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca’nın 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün elebaşısı tarafından Bank Asya’nın kurtarılması amacıyla çağrı yaptığı dönemde, 2014 yılı Ocak ayında 21.930.00 TL Bank Asya’ya para yatırdığı anlaşıldı.

İŞTE İDDİANAMEDEN İLGİLİ BÖLÜMLER: 

“(…) Şüpheli Ali İhsan Sarıkoca’nın 15/07/2016 tarihinde Başbakanlık Müşaviri olarak görev yaptığı, 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün elebaşısı tarafından Bank Asya’nın kurtarılması amacıyla çağrı yaptığı dönemde, şüphelinin 2014 yılı Ocak ayında 21.930.00 TL Bank Asya’ya para yatırdığı,

Şüphelilerden Serter Koçak’ın, Adil Öksüz’ün FETÖ’nün mahrem imamı olduğunu öğrendikten sonra bu konuyu Cumhuriyet Başsavcılığına ya da İl Emniyet Müdürü ya da İl Valisine bilgiyi hemen ulaştırılması için gerekli çabayı sarf etmeden Adil Öksüz’ün FETÖ’nün imamı olduğunu emniyet ya da jandarma bünyesinde görev almayan şüpheli Ali İhsan Sarıkoca’ya bildirdiği ve Ali İhsan Sarıkoca’nın Kışla Jandarma Karakoluna geldiği, Ali İhsan Sarıkoca’nın Emniyet ya da Jandarmada kolluk olarak görevli olmamasına rağmen Kışla Jandarma Karakoluna gelip Adil Öksüz ile görüştüğü, Adil Öksüz ile görüştükten sonra Adil Öksüz’ün FETÖ’nün imamı olduğunu öğrendiği, görevi ve yetkisi olmadığı halde Kışla Jandarma Karakoluna gelerek Adil Öksüz ile görüşmeler yaptığı ve bu konuda Adil Öksüz’ün Kışla Jandarma Karakolundan İl Emniyet Müdürlüğüne getirilmesini sağlamayan Serter Koçak ile çok sayıda telefonda görüşmeler yaptığı, 17/07/2016 tarihinde karayolu ile Ankara’dan İstanbul’a doğru hareket ettiği, Adil Öksüz adliyeden serbest bırakıldıktan sonra 18/07/2016 tarihinde saat 08:04’de Ankara Esenboğa Havalimanı’nda telefon görüşmesi yaptığı ve havayolu ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na gittiği, Adil Öksüz’ün telefonunun 18/07/2016 tarihinde saat 11:10 ve saat 22:48’de İstanbul/Üsküdar baz istasyonundan hizmet aldığı, 18/07/2016 tarihinde şüpheli Ali İhsan Sarıkoca’nın telefonunun da İstanbul ili Beyoğlu ilçesi baz istasyonundan hizmet aldığının tespit edildiği, şüpheli Ali İhsan Sarıkoca’nın  üzerine atılı Örgüt Üyesi Olmamakla Birlikte Örgüt Adına Suç İşleme ve Suçluyu Kayırma suçlarını işlediği anlaşıldığından şüphelinin eylemlerine uyan; TCK.md. 220/6 delaletiyle TCK.md.314/2, 3713 Sayılı TMK.md.3, TMK.md.5/1, TCK.md.53/1,   TCK.md.283/1, TCK.md.283/2, TCK.md.53. gereğince CEZALANDIRILMASINA karar verilmesi (…)”

Güncellenme Tarihi : 24.6.2017 00:14

İLGİLİ HABERLER