Gündem
  • 16.1.2019 21:08

FETÖ'cü kocasını ihbar etti, devlet maaşını kesti

FETÖ'cü kocası devletten maaş alırken O ise işsiz kaldı!

Posta gazetesi yazarı Nedim Şener, köşesinde “Sahide’nin dramı” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Şener yazısında, Sahide A. İsimli vatandaşın başına gelenleri aktardı.

Posta yazarı, gazeteci Nedim Şener, köşesinde Sahide A'nın dramını yazdı. Sahide'nin dramı 2012 yılında psikiyatrist Fatih Taştan'la evlenmesi ile başlıyor. Kocasının FETÖ'cü yüzünü 2013'te dershanelerin kapatılması sürecinde gördü. İtirafçı olduğunu öğrendiğinde şoke oldu. Polise her şeyi anlattı. Kocasının ceza almasını sağladı. Ama kocası devletten maaş almaya devam ederken o işsiz kaldı.

“HAMİLE EŞİ SAHİDE’Yİ ARABADAN ATAR”

Nedim Şener yazısına şöyle başladı:

“Bir üniversite’de araştırma görevlisi olarak çalışmakta olan Sahide A., 2012 yılında psikiyatrist olan Fatih Taştan ile görücü usulü evlenir. Fatih Taştan başta apolitik, işinde gücünde bir aile babasıdır.

Ancak 2013’te FETÖ’nün dershanelerinin kapatılma sürecinde bir anda hükümet karşıtı ‘endişeli bir muhalif’ kimliğe bürünür. Sahide, FETÖ yapılanmasından olduğunu sorgulamaya başladığında Fatih Taştan inkar eder ama FETÖ-devlet kavgası sertleştikçe evde de çatışma artar.

Öyle ki; Fatih Taştan, bir gün FETÖ’nün radyo kanalını dinlemesine itiraz eden hamile eşi Sahide’yi arabadan atar. Sahide o gece arkadaşına sığınır.”

“SEÇİM GÜNÜ KADINI EVE KİLİTLER”

Şener, Sahide A.’nın yaşadıklarını anlatmaya şöyle devam etti:

“Fatih Taştan, eve dönen eşini ‘HDP’ye oy atması için’ zorlar, kabul etmeyince seçim günü kadını eve kilitler. Sahide uzun aralıklarla kendi anne ve babasında kalır. Ama çocuk sebebiyle boşanma davası açamaz.

Fatih Taştan, 15 Temmuz darbesinden 1 hafta sonra çalışmakta olduğu Çanakkale’de tutuklanır. Karakola giden kadın, eşinin FETÖ itirafçısı olarak ifade verdiğini öğrenip şoka girer. Fatih Taştan, FETÖ’nün Antep yapılanmasında önemli bir konumdadır.

İfadesinde; eşinin nöbete gittiğini söylediği akşamlar FETÖ toplantılarına katıldığını, evlerine FETÖ’cü şahısları çağırdığını isim vererek anlatır. Bu toplantılara gitmesine karşı çıktığını söyler.

Fatih Taştan, itirafçı olmasına rağmen tutuklu kalmıştır çünkü cezaevindeki diğer FETÖ üyeleri onu yönlendirmiş, verdiği ifadeleri reddetmiştir. Sahide boşanma davasını açar.

FETÖ’cü Fatih Taştan, buna karşı banka kartlarını dahi iptal ettirir, çocuğa harcanan süt, bez, kıyafet gibi zaruri harcamaları faizi ile geri talep edip manevi tazminat davası açar.

“7.5 YILA ÇARPTIRILAN FATİH TAŞTAN HER AY DEVLETTEN MAAŞ ALMAYA DEVAM ETMEKTEDİR”

Sahide A.’nın yakınlarının evlerine haciz geldiğini, tüm eşyalarının alındığını kaydeden Nedim Şener şu ifadeleri kullandı:

“Sahide ve yakınlarının evlerine haciz gelir, tüm eşyaları evden alınır. FETÖ’ye ve Fatih Taştan’a hakaret ettiği için hakkında dava açılır. Sahide’nin babası FETÖ mensupları tarafından tehdit edilir.

‘FETÖ’cü eşi’ olduğu için Sahide, üniversitedeki işine de geri dönemez. Üstüne üstlük, Fatih Taştan, tüm maddi desteğini kestiği iki yıldır açlığa mahkum ettiği çocuğu görme davası açar ve ne tuhaftır ki dava onanır.

Ayda bir çocuğu görme izni verilir. Annenin sinir krizlerine rağmen çocuk, gözyaşları içinde cezaevine götürülür. Sahide ise tam iki yıldır FETÖ’cü eşi Fatih Taştan yüzünden iş bulamaz.

Geliri olmadan, hacizler içinde açlığa mahkum olmuştur. İşin ilginç yanı ailesinin ifadesiyle Sahide, ‘10 TL’ye muhtaçken’, 2 yıldır cezaevinde olan ve FETÖ’den 7.5 yıla çarptırılan Fatih Taştan her ay devletten maaş almaya devam etmektedir.

Bir yakını şunu söylüyor, ‘Cezaevindeki azılı FETÖ’cü bir teröristin eli hala bize uzanırken, FETÖ’cü hainlerle mücadelenin samimiyetine inanmakta güçlük çekiyorum.’ Şimdi ben soruyorum; Şimdi Sahide ne yapsın?”

Güncellenme Tarihi : 16.1.2019 21:16

İLGİLİ HABERLER