Gündem
  • 19.12.2018 08:00

FETÖ'cü restoran zinciri sahibi de tahliye edildi

Ovalı restoran zincirinin sahibi tutuklu sanıklardan Ahmet Tuzlu'ya  mahkeme tarafından serbest bırakıldı, el konulan restoranları da kendine iade edildi..

Ünlü restoranın sahibine hakîmden ilginç tepki

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik kapatılan Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketlerine yönelik 86 sanık hakkında açılan davada iş adamı Ahmet Tuzlu'nun tahliyesine karar verildi.Mahkeme heyeti işadamı Faruk Güllü'nün de Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesini kararlaştırdı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi'nin karşısında bulunan binada görülen duruşmada mahkeme heyeti, taleplere ilişkin ara kararını açıkladı. Tutuklu sanık Faruk Güllü'nün Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar veren mahkeme heyeti, sanık Güllü'nün cezaevinde kalmasının sanık açısından yaşamsal tehlike arz edip etmediğinin, cezaevi şartlarında tedavisinin mümkün olup olmadığı yönünde rapor aldırılmasına hükmetti. Mahkeme heyeti, sanıklardan Ahmet Tuzlu'nun da aralarında bulunduğu 9 sanığın malvarlıkları üzerindeki tüm tedbirlerin malvarlıklarının suçtan elde edildiğine dair dosyaya yansıyan somut delil bulunmadığından kaldırılmasını kararlaştırdı.

DURUŞMA MART AYINA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ahmet Tuzlu'nun savunmasının alınmış olması, mevcut delil durumuna göre suç vasfının lehine değişme ihtimali ve tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alarak yurt dışına çıkış yasağı koyarak tahliyesine karar verdi. Davada tutuklu sanık sayısı 9'a düştü. Sanıklar Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 9 sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma 11 Mart 2019 tarihinde Silivri'de yapılmak üzere erteledi.

2017'DEKİ DURUŞMADA HAKİM FIRÇA ATMIŞTI
 

SANIK TUZLU: BYLOCK KULLANMADIM
Sanıklardan işadamı Ahmet Tuzlu da 450 gündür tutuklu olduğunu, İstanbul'da lokantaları bulunduğunu, 500 civarında çalışanı olduğunu söyleyerek hakkındaki iddiaları reddetti. Sanık Tuzlu, Bylock kullandığı iddialarını da reddederek, “Lokantacı pide ve yemek yapar. Lokantada çocuk alanları bulunur. Bunun yanı sıra wifi de müşterilere hizmet olarak verilir. Bylock programı da bu wifiden indirilmiş. Burak A. diye biri indirmiş. Bu kişiyi tanımıyorum. Müşterim olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

“30 YILLIK EMEĞİM HEDER OLDU"
Sanık Tuzlu, Bahçelievler İş Adamları Derneği üyesi olduğunu, örgütün gerçek yüzünü gördükten sonra 17-25 Aralık'tan sonra dilekçe yazarak üyelikten istifa ettiğini belirtti. Sanık Tuzlu şunları söyledi: Gizli tanığın iddialarını reddediyorum. Bu örgüte finansal destek sağlamadım. Örgüt lideri Fetullah Gülen'in kitaplarını okumadım. İddianamede geçen kitap nereden alındı, bilmiyorum . Aramalarda ben yoktum. Suçlamalara dayanıksızdır. Ben suça karışmadım. Devletini ve milletlini seven bir kişiyim. Hiçbir zaman terörün amacına hizmet etmedim. Digitürk kullanmadım. TUSKON Genel kuruluna katılmadım. 1 dolarım da yoktur. Sosyal medya kullanıcısı değilim. Kod adım yoktur. 450 gündür suça karışmadığım halde bütün servetimi kaybettim. Bütün işyerlerim kapandı. 30 yıllık emeğim heder oldu. Suçum varsa yüce adalet cezamı verebilir ancak uyduruk bahanelerle işyeri kapatılamaz. Mağdur oldum. Ben buradan dışarı borçlu olarak çıkacağım. Çok sıkıntı çektim. Psikolojim bozuldu. Sağlık sorunları yaşıyorum. 2 ay önce ameliyat oldum. Hala kendime gelemedim. Bank Asya'ya destek olmadım. Kendim teslim oldum, kaçmadım. Delil karartma durumum yok. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum."

“AFRİKADA BİR TANE AÇ KALMAZ"
Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, Tuzlu'nun savcılık ve hakimlik ifadelerini okudu ve sanığın kesilen kurbanlarla ilgili verdiği ifadelerine karşılık, “Bu kadar kurban kesilse Afrika'da bir tane aç kalmaz. Nasıl film dönüyor biliyoruz. Dernekler kurban topluyor" dedi. Sanık Tuzlu da “Ben kurban teklifini reddettim" diye cevap verdi.

BYLOCK İLE İLGİLİ TUTANAK OKUNDU
Başkan Öztürk'ün “Bylock içerikleriyle ilgili olarak bir tutanak geldi. Bir kez giriş yapılan yapılan ADS'ler dikkate alınmıyor ancak bu Bylock'tan birden fazla kez giriş yapıldığı için dikkate alınıyor. Görüşme kayıtları geldi. Bu kayıtta, 'Amerika genelinde yapılan otel programı iyi geçti, Fetullah hocaya iletildi. Programda üst düzey FBI temsilcileri de konuşmacı olarak katıldı' birden fazla gruba mesaj atılmış. Hatay Kırıkhanlı birisini tanıyor musun? Bu şahıs nerede çalışıyor?" diye sordu. Sanık Tuzlu da “Okul servisçiliği yapan biri vardı, Hataylı. Ailesiyle birlikte lokantaya gelirdi. Bakırköy'de servis ve turizm şirketi sahibiydi" diye cevap verdi. Başkan Öztürk ise “Bu şahıs keşke buraya gelse de FBI temsilcilerinin ne konuştuğunu söyleyip, bizi aydınlatsa" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.12.2018 09:14

İLGİLİ HABERLER