Gündem
  • 17.10.2018 00:25

FETÖ'den sosyal medyada AYAKLANMA girişimi

İşte FETÖ'nün sosyal medya oyunu...

Gazeteci Ceyhun Bozkurt kişisel blogunda FETÖ ve örgütün sosyal medyadaki çalışmalarını anlatın önemli bir yazı kaleme aldı.

İşte Bozkurt'un derlediği kritik bilgiler...

FETÖ'NÜN KORKUNÇ SOSYAL MEDYA OYUNU
Gerçek isimli olmayan Ülkücü, Atatürkçü, Sol vs. muhalif profilli bazı sosyal medya hesaplarının yaptığı paylaşımlar mutlaka bazı dostların dikkatini çekiyordur. Bu hesaplarda FETÖ’nün kullandığı tüm yalan propagandalar gerçekmiş gibi aktarılıyor, özellikle 15 Temmuz’un “iktidarın bir oyunu, bir tiyatro olduğu, bu sayede Atatürkçü, vatansever askerlerin tasfiye edildiği vs.” gibi akıl almaz yalanlar piyasaya sürülüyor. Ve maalesef bu yalanlar, iktidar karşıtlığının gözlerini adeta kör ettiği bazı kesimler tarafından alıcı buluyor. Ayrıca bu hesaplarda yaşanan ekonomik, siyasal, sosyal olaylarla ilgili muhalefet tabanını hedefleyen paylaşımlarla dönem dönem bazı kitleleri etkileyebiliyor.
Yıllardır bu örgütü elimizden geldiğince takip etmeye, ülkemize ve milletimize yaptıkları alçaklıkları, ihanetleri aktarmaya çalışıyoruz. Bu nedenle de örgütün jargonunu, propaganda yöntemlerini kestirebiliyoruz. Aynı şekilde çok sayıda ciddi uzman ve gazeteci de benzer çalışmaları yapıyor. Bu çerçevede “Bazı sosyal medya hesaplarına itibar edilmemesi gerektiği, bu hesapların görüntüde Atatürkçü, Ülkücü, Sol vs., özünde ise FETÖ militanlarının kullandığı hesaplar olduğu” uyarısını yapmaya çalışıyoruz.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı'nca, örgütün emniyet mahrem yapılanmasına yönelik hazırladığı “FETÖ Emniyet Mahrem Yapılanması Raporu”nda yer alan bilgiler, yapılan uyarıların ne kadar haklı olduğunu somut bir şekilde ortaya koydu. (Raporla ilgili ayrıntılı bilgileri Gazeteci Nedim Şener’in yeni çıkan “Şeytan’ın Kara Kutusu” kitabında bulabilirsiniz. Mutlaka okumanızı öneririm.)

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN HALK AYAKLANMASI PLANLANMIŞ
Çok sayıda örgütsel belge ve dijital materyallerin çözümlenmesinden oluşan raporda, örgütün sosyal medya üzerinden nasıl yoğun bir çalışma yürüttüğü ve kendisini nasıl başka muhalif kimlikli hesaplarla kamufle ettiği apaçık görülüyor. Örgüte ait çok sayıda bilgi notu, belge, materyallerin incelenmesinde;

- Bir dönem ülkemizin gündeminde yer alan bazı konuların örgüt tarafından tasarlandığı, çeşitli sosyal medya araçları ile örgüte müzahir veya muhalif yazılı-görsel medya araçları ile kamuoyuna servis edildiği,

- 15 Temmuz yargılamaları üzerinden Türkiye’yi uluslararası medyada Türkiye’yi zor durumda bırakacak yazılar yazılması, bu çalışmaların daha sonra Türkiye’de sosyal medyada algı amaçlı paylaşılması talimatının verildiği,

- Yapılan operasyonlar ve adli soruşturmalar ile örgütün çözülmesi neticesinde; kamufle olarak kuvvet kazanmak, yeniden devlet kurumlarına sızmak ve ayrıca sosyal medyada provokasyonlar üreterek mevcut hükümete karşı halk ayaklanması vb. huzursuzluklar yaratmak için geliştirdikleri bu yöntemin; hem kamu kurumu, hem günlük yaşam hem de sosyal medya içerisinde denendiği,

vb. birçok bilgi raporda yer almakta. Ancak benim sosyal medya ile ilgili en çok dikkatimi çeken bölüm, FETÖ’cülerden ele geçen belgelerde yer alan “04 BİLİŞİM-SM-ATM ARZ” isimli Word belgesinde yazılanlardı. Aynen yukarıda aktardığı gibi, farklı kimliklerle FETÖ propagandası yapan hesaplarla ilgili sırrı açığa çıkaran bu belgedeki “SOSYAL MEDYA” başlıklı yazıyı aynen aşağıya koyuyorum:

SOL, ÜLKÜCÜ, ATATÜRKÇÜ FETÖ HESAPLARI

“SOSYAL MEDYA

Efendim birim olarak hesaplarımız genelde muhalif olarak sol ve ülkücü hesaplardan oluşmaktadır. Ayrıca aktrol hesaplarımızda genel hesaplarımızın %30 unu oluşturmaktadır. 
Bu hesaplarla gündem oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bunlar dışında yabancı dil hesaplarımız da bulunmaktadır.

15 Temmuz sonrası 220 civarına düşen twitter hesaplarımız açıktaki ve gaybubetteki öğretmen ve öğrencilerimizin gayretleri ile bugün itibarı ile 730 olmuştur. Her gün farklı çalışmalar yapılarak sosyal medya gündemi yönlendirilmektedir.

Hesapları genelde gaybubetteki öğretmen ve öğrencilerimiz kullanıyor. Arkadaşlarımız diğer renklerle ve reel kişiler ile beraber gündem oluşturabiliyorlar. Piyasadaki gerçek kişiler ile twittera özel direkt mesajlaşma programında tedbir kurallarımız çerçevesinde yazışmalar yaparak ve gerçek kişilerin öncülüğünde gündemler oluşturarak piyasaya onlar eliyle sürüp gündemlerin yayılmasına çalışılıyor.

Facebook ve Instagram çalışmalarımız devam etmektedir. Bu arada Face de etkin olan solcu atatürkçü vb. muhalif gruplarla twitter üzerinden etkileşime geçilmiş olup, özellikle son günlerde piyasaya sürülen El nusra ve Işid bağlantıları ile ilgili hazırlanan tüm capslar ve videolar bu gruplar vasıtasıyla bize hiçbir kapı çıkmayacak şekilde face ve instagramda da dolaşıma sokulmuştur.

Hesapları kullanan arkadaşlarımız dualarınızı beklemektedirler.”

Bu yazının altına raporda düşülen not da şu şekilde:

“…şeklinde renklenerek, hükümet yanlısı ve muhalif gruplara ait birçok sosyal medya hesabı kullandıkları, örgütün amacından habersiz olan gerçek sosyal medya hesaplarını galeyana getirdikleri ve bu hesaplar üzerinden provokasyona yönelik faaliyetlerde bulundukları tespit edilmiştir.”

GERÇEK KİŞİLERLE, KENDİLERİNİ GİZLEYEREK KURULAN İRTİBAT
Görüldüğü üzere bir FETÖ militanının muhtemelen sorumlu bulunduğu kişi veya kişilere yazdığı bilgi notunda açıkça bazı sol, muhalif, ülkücü, Atatürkçü sosyal medya hesaplarının FETÖ tarafından kullanıldığı yönündeki bilgi paylaşılıyor. Metnin yazıldığı tarihte tam 730 twitter hesabını kullandıkları anlaşılıyor. Bu metinde dikkat çeken başka noktalar da var. Bu noktaları şu şekilde aktarabilirim:

- Gaygubet evlerindeki öğretmen ve öğrencilerden oluşan militanların bir bölümü bu sosyal medya hesaplarının aktifleştirilmesinde ve çoğaltılmasında etkili oluyorlar.

- Bu militanlar, “diğer renklerle ve reel kişilerle” diye tanımlanan farklı görüşteki hesaplar ile gerçek kişilerle irtibatlı sosyal medya gündemi çalışması yapıyorlar.

- Bu militanlar, sosyal medyadaki kişilerle kimliklerini deşifre etmeden DM olarak bilinen direkt mesaj yoluyla iletişim kuruyor, bu gerçek kişiler üzerinden piyasaya propaganda malzemesi sürüyorlar.

- Yine bu militanlar Türkiye’nin etkin mücadele yürüttüğü IŞİD/DEAŞ ile terör örgütü olarak kabul ettiği ve etkisizleştirmeye çalıştığı El Nusra’yı ülkemiz ile bağlantılı gösterip uluslararası alanda da zor durumda bırakmayı amaçlayan caps ve videolar hazırlayarak solcu, Atatürkçü vb. muhalif gruplar üzerinden Facebook ve Instagram üzerinden dolaşıma sokuyor. Bunu da kendilerine “hiçbir kapı bırakmayacak şekilde”, yani tespit edilme, yakalanma riski olmayacak şekilde yapıyorlar.

- Ayrıca "aktrol hesap" diyerek hükümeti destekleyen hesaplar oluşturarak, yine FETÖ'nün algı operasyonunun altyapısına katkı sunuyorlar.

Bunlar, hiçbir yoruma mahal vermeyecek boyutta bilgiler. Bundan sonra sosyal medyada gezerken bu bilgiler göz önünde bulundurulursa, FETÖ gibi insanlık tarihinin en korkunç terör ve istihbarat örgütlenmelerinden birinin tuzağına düşmemiş oluruz. Aman dikkat...

 

Güncellenme Tarihi : 17.10.2018 00:39

İLGİLİ HABERLER