Gündem
  • 19.5.2017 00:18

FETO'nun CIA ajanı Henry Barkley'e göre darbe neden başırılı olmadı

15 Temmuz darbe girişiminin akıl hocalarından eski CIA danışmanı Henry Barkey, 249 şehit verdiğimiz darbe girişimiyle ilgili skandal sözler sarf etti… 15 Temmuz’u kendisinin yapmadığını dalga geçen bir ifade ile anlatan Barkey “Ben yapsam başarılı olurdu. Darbe girişimi inanılmaz derecede amatördü” dedi…

15 Temmuz darbe girişiminin akıl hocalarından eski CIA danışmanı Henry Barkey, 249 şehit verdiğimiz darbe girişimiyle ilgili skandal sözler sarf etti… 15 Temmuz’u kendisinin yapmadığını dalga geçen bir ifade ile anlatan Barkey “Ben yapsam başarılı olurdu. Darbe girişimi inanılmaz derecede amatördü” dedi…

Türkiye 15 Temmuz darbe kalkışması sırasında tanklarla, füzelerle, helikopterlerden ateşlenen makineli tüfek mermileri ile tam 249 şehit verdi…

Darbe gecesi İstanbul Büyükada’da olduğu ortaya çıkan eski CIA danışmanı Henry Barkey o karanlık geceyle ilgili katıldığı bir televizyon programında skandal ifadeler kullandı…

ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Woodrow Wilson International Center for Scholars’ta Ortadoğu Programı Direktörlüğünü yürüten, ABD’nin istihbarat servisi CIA bağlantılı Türkiye uzmanı Henri Barkey, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili, “Ben yapsam başarılı olurdum” dedi.

FETÖ’ye yakınlığı ile bilinen, 15 Temmuz kalkışmasının da akıl hocalarından olduğu ileri sürülen Henry Barkey’in o gece 8 kişilik bir grup ile İstanbul Büyükada’daki Splendid Palace’da toplantıda olduğu iddia edilmişti.

“İNANILMAZ DERECEDE AMATÖRCE”

Barkey, bu iddiaların sorulması üzerine, “İlk olarak şunu söyleyeyim, darbeyi ben yapmadım. ikinci olarak eğer ben yapsaydım, başarılı olurdu. Darbe girişimi inanılmaz derecede amatörceydi. İstanbul’da trafiğin en yoğun olduğu saatte, Avrupa ile Asya kıtasını bağlayan en önemli köprü üzerinde yapıldı. Köprü zaten tanklarla kapatılmıştı.” ifadelerini kullandı.

Barkey daha önce de, FETÖ’nün CIA’yle ilişkileri konusunda ise “CIA ile hiçbir alakası yok. Olamaz da. Ben ABD Dışişleri’nde çalıştım, biliyorum yok öyle bir şey. Türkiye’de böyle komplo teorileri çıkıyor” diyerek ABD derin devletinin FETÖ ile ilişkilerini perdelemek istemişti.

Henri Barkey’in FETÖ’nün ABD ayağı olan Rumi Forum organizasyonunda profesyonel olarak görev aldığı ve FETO’nun çalışmalarını tanıtmak için Prof. Ali Yurtsever ile birlikte ABD’de ciddi lobi yürüttüğü biliniyor…

HENRY BARKEY KİMDİR?

ASLEN İZMİRLİ BİR MUSEVİ AİLENİN ÇOCUĞU

Barkey, Gülen Örgütü’nün 2007’den beri Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı yürüttüğü psikolojik harekât operasyonunun da planlayıcılarından biri. Aslen İzmirli bir Musevi olan, İstanbul’da doğup büyüyen ve Türkçe’yi bir Türk kadar akıcı konuşan Henri Barkey, doktorasını Pensilvanya Üniversitesi’nde siyaset bilimi üzerine yaptıktan sonra Türkiye ve Ortadoğu üzerine çalışmaya başladı.

Barkey, Amerikan Dışişleri Bakanlığı’nda Türkiye, Kıbrıs ve Irak konularında uzman olarak çalıştı. Graham Fuller’le birlikte Kürt Sorunu adlı kitabı yazdı. PKK’nın Türkiye ve diğer üç bölge ülkesinden (İran, Irak Suriye) toprak kopararak bağımsız Kürt devleti kurma projesine “Büyük küçük bölge ülkeleri Kürt taleplerini dikkate almalı” diyerek örtülü biçimde destek veren bir isim.

FETÖ’NÜN ABD AYAĞI RUMİ FORUM’DA GÖREVLİ

Fetullah Gülen’in ABD’deki dinlerarası diyalog çalışmalarını yürüten Rumi Forum organizasyonunda profesyonel olarak yer alan Henri Barker, ABD’de FETÖ’cü Prof. Ali Yurtsever ile birlikte hareket ettiği de biliniyor. Gülen örgütü ile bu kadar organik bağı olan Henri Barker’ın FETÖ medyası tarafından bağımsız bir Türkiye uzmanı gibi lanse edilmesi yeni bir FETÖ’nün yeni bir algı operasyonu olduğu belirtiliyor.

ÖCALAN İLE ROMA’DA GÖRÜŞTÜ

Henri Barkey’in, Abdullah Öcalan 1998’de Suriye’den çıktıktan sonra onunla görüşmek üzere Graham Fuller’le birlikte Roma’ya gitmesi onun PKK projesindeki rolünü izah eder nitelikte.

Barkey, şimdilerde Gülen Örgütü’nün bir terör örgütü olmadığı yönündeki tezleri dolaşıma sokan bir isim. “Amerika’da kimse ‘FETÖ’nün terör örgütü olduğuna inanmıyor” diyor. PKK terörüne örtülü destek veren, “Erdoğan’ın sonu geldi” diye yazılar yazan bir ABD derin devlet figürünün FETÖ’ye terör örgütü dememesine de şaşmamalı.

Güncellenme Tarihi : 19.5.2017 00:41

İLGİLİ HABERLER