Gündem
  • 17.1.2019 10:00

FETÖ'nün saatleri Toros Dağları'ndan gömülü çıktı

FETÖ'nün 'Bahçevan'ı itiraf etti! Fetullah Gülen imzalı saatleri oraya gömmüşler

Adana'nın Seyhan ilçesinde, terör örgütü FETÖ'nün gaybubet evinde yakalan örgütün sözde üst düzey askeri imamı ve Fetullah Gülen'in 'bahçevan' diye adlandırdığı Kamuran Eryiğit, yargılandığı davada 8 yıl 9 ay hapisle cezalandırıldı.

Fetullah Gülen imzalı toprağa gömülmüş 3 saat bulundu!

Adana'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sözde üst düzey yöneticisi olan ve örgüt elebaşı Fethullah Gülen'in 'bahçevan' diye adlandırdığı Kamuran Eryiğit, 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Fetullah Gülen imzalı toprağa gömülmüş 3 saat bulundu!

Merkez Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi'nde, FETÖ/PDY'nin 'gaybubet evi'diye adlandırdığı hücre evine polisin 12 Nisan 2018'de düzenlediği operasyonda, örgütün sözde üst düzey askeri imamı Kamuran Eryiğit ile birlikte H.S., M.Ö., E.G., M.Y., Ç.C. ve H.K. yakalandı.

Fetullah Gülen imzalı toprağa gömülmüş 3 saat bulundu!

Gözaltına alınan şüphelilerden hukuk fakültesi öğrencisi H.K. itirafçı olarak, polise örgüt içindeki yapılanmayı anlattı, Toros Dağları'nda toprağa gömdükleri örgüt elebaşı Fethullah Gülen imzalı saatler olduğunu söyledi. Toprağa gömülü halde ele geçirilen saatlerin birinin Kamuran Eryiğit'e ait olduğu belirlendi. Ayrıca burada çok sayıda telefon, bilgisayar, sahte kimlik ve pasaportun yanı sıra örgüt elebaşı Fethullah Gülen imzalı 4 saat ile 84 bin lira ele geçirildi.

Fetullah Gülen imzalı toprağa gömülmüş 3 saat bulundu!

Dosyası ayrıldı

Olayla ilgili soruşturma kapsamında, terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in 'bahçevan' diye adlandırdığı Kamuran Eryiğit'in dosyası ayrıldı. Eryiğit hakkında, Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Fetullah Gülen imzalı toprağa gömülmüş 3 saat bulundu!

Örgütün devlete sızmak amacıyla yetiştirdiği askeri öğrencilerle ilgilendiği belirlenen tutuklu sanık Kamuran Eryiğit, duruşmaya cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı. Eryiğit savunmasında, tanık beyanlarını ve üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "FETÖ üyesi değilim. ByLock yüklemedim ve kullanmadım. Tahliyemi ve beraatimi  talep ederim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Kamuran Eryiğit'i 'silahlı terör örgütüne üye olma'suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

Güncellenme Tarihi : 17.1.2019 09:14

İLGİLİ HABERLER