Gündem
  • 14.12.2017 06:18

FETÖ rüşvetçisi FBI Türkiye sorumlusu Emniyete çağrıldı

ABD Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) Türkiye'deki görevlisi, Emniyet Genel Müdürlüğüne çağrıldı.

FBI'ın Türkiye'deki görevlisi, ABD'de devam eden Hakan Atilla davasında tanık olarak ifade veren Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarisi eski emniyet mensubu Hüseyin Korkmaz'ın öne sürdüğü iddialara ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğüne davet edildi. 

New York'ta tutuklu bulunan eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın yargılandığı davada tanıklık yapan FETÖ mensubu firari eski Komiser Yardımcısı Korkmaz, FBI'ın kendisine 50 bin dolar verdiğini ve ABD'de oturduğu evin kirasını savcılığın ödediğini söylemişti.

BAKAN SOYLU: OYUNLARI MAHKEMEDE ORTAYA ÇIKTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'de Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla sanık, Rıza Sarraf'ın tanık olduğu davada ABD'nin istihbarat örgütlerinin oyunlarının mahkemede ortaya çıktığını savunarak, şöyle konuşmuştu:

"FBI ile ilgili söylenen, iddia edilen ve mahkemede ortaya konulan meselenin altını çizmek istiyorum ki Türkiye büyük bir mesele haline getiriyor. Çok net orada, buradan kaçmış bir haine söylenen doğru ise 50 bin dolar verilmesi, bu kumpasın hangi ölçüde gerçekleştiğinin ispatı ve delilidir. Buradan kaçan ve bu ülkenin bayrağına ihanet eden orada bir hain olarak ifade verdirilen eski bir polis mensubuna 50 bin dolar verilmiş ise FBI bunu yapmış ise bilmenizi istiyorum ki Türkiye için yeni bir süreç başlayacaktır. Bu tezgah ve çatı mahkemeleri Türkiye'nin büyümesini, zenginleşmesini, kendi coğrafyasında ve dünyada ayakta durmasını engelleyemeyecektir."

FETÖ'cü komiser itiraf etti: FBI’dan 50 bin dolar aldım

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını deldiği iddiasıyla New York’ta yargılanan Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın duruşmasında tanık sandalyesine oturan eski komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz dün önemli bir itirafta bulundu.

17 Aralık operasyonunun koordinatörü olduğunu savunan Korkmaz, “ABD’ye geldikten sonra savcılıktan üç defada 300’er dolar, FBI’dan ise 50 bin dolar para aldığını açıkladı. Mahkemede ABD’de eşi ve kızıyla birlikte yaşadığı apartman dairesinin kirasını da savcılığın ödediğini belirten Korkmaz, çalışma izni başvurusunun geçen hafta kabul edildiğini de ifade etti.

TÜRKİYE’DE ‘HABERİM YOK’ DEMİŞTİ

Önceki günkü duruşmada Türkiye’den Ağustos 2016’ta eşi ve kızıyla birlikte kaçtığını anlatan Korkmaz, ABD kolluk kuvvetleriyle iletişime geçtiğini ve onlardan aldığı yardımla ABD’ye girdiğini açıklamıştı. 17 Aralık soruşturmasını yürüten ekibi koordine ettiğini öne süren Korkmaz, Türkiye’de bu soruşturmayı yürüten polislere yönelik açılan dava kapsamında tutuklanmış, mahkemede verdiği ifadede ise, “17/25 Aralık dosyalarında hiç çalışmadım, tek parafım yok, ben 17 aydır neden tutukluyum” diye savunma yapmıştı.

 

 

Güncellenme Tarihi : 14.12.2017 10:31

İLGİLİ HABERLER