Gündem
  • 30.7.2016 16:24

FETÖ’den aranan Adil Öksüz ile aynı adı taşıyan esnaf zor durumda

FETHULLAHÇI Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde önemli rol oynadığı iddiasıyla aranan Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz ile aynı adı taşıyan Kahramanmaraş’ın Andırın İlçesi’nde yaşayan esnaf Adil Öksüz, isim benzerliği nedeniyle zor günler geçiriyor. Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz’ün kendisi gibi Andırınlı ve aynı mahalleden olması nedeniyle yol kontrollerinde zor durumda kaldığını belirten Adil Öksüz, "Sonuçta aranan ben olmadığım anlaşılıyor ama zamanım buna gidiyor" dedi.

Andırın İlçesi’nde esnaf olan muhtarlık ve İl Genel Meclisi üyeliği görevlerinde de bulunan Adil Öksüz, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminde önemli rol oynadığı iddiasıyla Ankara’daki Akıncı Üssü’nde gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra yeniden aranan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalı Temel İslam Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz yüzünden mağdur olduğunu söyledi.

'Adil Öksüz silik biriydi'

Adli Öksüz, kendisiyle aynı adı taşıyan ve firari olan adaşını tanımadığını ve benzerlikten dolayı ilçeden çıkamaz hale geldiğini belirtti. İsim benzerliği nedeniyle sık sık gözaltına alındığını ve sonrasında durum anlaşılınca serbest bırakıldığını ifade eden Öksüz, şöyle dedi:

Hayalet imam: Sessiz, sedasız, sade...

"Adı geçen Adil Öksüz’ün de Andırınlı olduğu ve benimle aynı mahalleden olduğunu öğrendim. Ben esnaf bir insanım. İşyerime sebze meyve almak için Kahramanmaraş’a ve Osmaniye’ye sürekli gidiyorum. Ancak bu olay meydana geldiği günden bu yana ilçe dışına çıkamaz oldum. Neredeyol kontrolü olsa, bu isim benzerliğinden dolayı zor saatler yaşıyorum. Sonuçta arananın ben olmadığım anlaşılıyor ama zamanımın büyük bir bölümünü bu işe ayırmak

durumunda kalıyorum. İnşallah bir an önce o alçak yakalanır da bende rahata kavuşurum."

AYNI İSİM, AYNI MAHALLE, AYNI İLÇE

Fethullah Gülen cemaatiyle hiç bir ilişkisinin olmadığını kaydeden Adil Öksüz, kendisiyle aynı ismi taşıyan kişiyi de tanımadığını anlatarak şunları söyledi:

Akıncı'nın yakınında yakalanan ilahiyatçı darbe günü tarla bakmış

"Adil Öksüz ile isimlerimiz, mahallemiz ve ilçemiz aynı. Ben ömrümde bu adamı ne gördüm, ne duydum, Allah bin türlü belasını versin, Ülkeye yaptığı kötülükler yetmezmiş gibi bir vatandaş olarak en çok da beni mağdur ediyor. İnşallah biran önce yakalanır, ben de, ülkemiz de huzura kavuşur."

 

Güncellenme Tarihi : 30.7.2016 16:25

İLGİLİ HABERLER