Gündem
  • 23.10.2017 10:27

Fetullah Gülen vekilinin oğlunu ihbar etti

“FETÖ’de teröristbaşı Gülen’den sonra lider kim olacak” kavgası büyüyor. Örgüt içinde liderlik savaşı veren Cevdet Türkyolu ve Mustafa Özcan kavgasında dün yeni bir cephe açıldı. Mustafa Özcan’ın dün bir baskın sonucu tutuklanan oğlu Enes Özcan’ın örgüt içinden biri tarafından ihbar edildiğinin iddia edilmesi FETÖ’yü karıştırdı. Bir dönem Gülen Vakfı’nın eski müdürü olan ve FETÖ konusunda önemli analizlerde bulunan Ümit Akdemir’e göre örgüt içinde büyük bir savaş başladı. İşte Ümit Akdemir’in açıklamalarından başlıklar:

FETÖ'DEN SONRA İKİ İSİM ÖNE ÇIKIYOR

Örgüt içinde bir liderlik kavgası var. Bu liderlik kavgası ve iki kişi arasında geçiyor. Bu isimler Cevdet Türkyolu ve Mustafa Özcan. Ancak Cevdet Türkyolu adına bu kavgayı FETÖ'nün üniversiteler ve siyaset imamı Şerif Ali Tekalan yönetiyor.

GÜLEN DAMADINI MUSTAFA ÖZCAN'IN YANINA VEREREK KONTROLE ALDI

FETÖ'nün derin yapısına hakim olan Mustafa Özcan örgütün sivil kanadını da ele geçirmeye çalışıyor. FETÖ buna 15 Temmuz darbe girişiminden önce sık sık müdahale etmişti. Mesela damadı ve mollası Numan Yılmaz'ı Mustafa Özcan'ın yanında görevlendirerek onu kontrol altında tutmaya çalışıyordu.

GÜLEN 15 TEMMUZ BAŞARISIZILIĞINI MUSTAFA ÖZCAN'A YIKTI

Gülen, 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığını Mustafa Özcan'a yıkarak devre dışı bırakmaya çalışıyordu. Ancak Mustafa Özcan'dan Gülen'in beklemediği bir atak geldi. Mustafa Özcan Batı'dan istediği desteği aldı. Şu anda finansı da büyük ölçüde kontrol altında tutuyor.

ÖRGÜT İÇİNDEN İHBAR EDİLMESEYDİ ENES ÖZCAN YAKALANAMAZDI

Ölümünden sonra FETÖ'nün yerine geçmeye hazırlanan Mustafa Özcan'a bu kez karşı kanattan bir hamle geldi. Oğlu Enes Özcan'ı ihbar ederek tutuklanmasını sağladılar. Eğer bu ihbar örgüt içinden gelmiş olmasaydı Enes Özcan'ı gaygubat evlerinde yakalanması neredeyse imkansızdı.

GÜLEN DÜŞMANLARINI HEP ÇOCUKLARI ÜZERİNDEN VURUR

Bu ihbarın arkasında ben Fetullah Gülen'in direkt kendisi olduğunu düşünüyorum. Gülen'in en büyük özelliği budur. Birine saldırırken önce çocuklarını hedef alır. Mustafa Özcan'ı da çocuğu üzerinden vurdu. Geçmişte dikkat ederseniz FETÖ bütün iftiralarını ve itibarsızlaştırma girişimlerini düşmanlarının çocukları üzerinden yapmıştır. FETÖ'deki belli bir grup, Gülen'in bilgisi dahilinde Mustafa Özcan'ın oğlunu tutuklattı.

MUSTAFA ÖZCAN TERÖRİSTBAŞI'NIN BU HAMLESİNE NASIL KARŞILIK VERECEK?

Son günlerde Mustafa Özcan'ın Batı ile işbirliği yaparak Gülen'e bir suikast planı içerisinde olduğu konuşuluyordu. Bu da sosyal medyadaki muhalif FETÖ'cü hesaplarda ciddi ciddi gündeme getirilmişti. Parayı kontrolünde tutan ve Batı ile sağlam ilişkileri bulunan Mustafa Özcan bakalım FETÖ'nün çocuğu üzerinden kendisine vurduğu bu darbeye nasıl bir cevap verecek?

Güncellenme Tarihi : 23.10.2017 09:47

İLGİLİ HABERLER