Gündem
  • 25.4.2018 09:00

Fetullah'ın dinlerarası diyalog küfrüne vehhabi Suudiler sahip çıktı

Fetullah Gülen'in en büyük hayali olan ve Din-i İslam'ı bozup yerine ılımlı İslam adını verdikleri yeni bir yapı kurmak için maskeledikleri Dinlerarası Diyalog küfürüne, bu kez Suudiler sahip çıktı.

Görüşmede, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in yanı sıra, Suudi Arabistan tarafından İçişleri Bakanı Prens Abdulaziz bin Suud bin Nayef bin Abdulaziz, Dünya İslam Birliği (Rabıta) Başkanı Dr. Muhammed el-İsa, Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr ve Kralıyet Sekreteri Temim el-Salim hazır bulundu.

Vatikan Heyeti, ‘Dinlerarası Diyalog’ İçin Suudi Arabistan’da

Fransa asıllı Kardinal Jean-Louis Tauran başkanlığındaki Vatikan heyeti Suudi Arabistan’a bir ziyaret düzenledi.

Fransa asıllı Kardinal Jean-Louis Tauran başkanlığındaki Vatikan heyeti Suudi Arabistan’a bir ziyaret düzenledi. Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz ile biraraya gelen Vatikan heyetinin dinler arası diyaloğu  görüştüğü belirtildi.

Suudi Arabistan’ın resmi haber ajansı SPA’nın haberine göre,  toplantıda şiddet, radikal düşünceler, terörizm dünyada güvenliğin ve istikrarın sağlanması için dinler, din adamları ve kanaat önderlerinin rolü konuşuldu.

Kardinal Jean-Louis Tauran başkanlığındaki Vatikan heyeti Mayıs 2017’de Amerika Başkanı Trump’ın Riyad ziyareti sırasında açılan Radikal İdeolojilerle Mücadele Merkezi’ni de ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Radikal İdeolojilerle Mücadele Merkezi Genel Sekreteri Nasır El Bugami, çalışmalar, araştırmalar ve gelecekte dinlerin işbirliği konularının ele alındığını ifade etti.

Suudi Arabistan’ın resmi haber ajansı SPA, Fransız Kardinalin ziyaretini ‘tarihi bir ziyaret’ olarak takipçilerine duyurdu. SPA’nın haberine göre;  Vatikan heyeti,  Suudi Arabistan görüşmelerinde radikal ideolojilerle, program ve yöntemleriyle mücadeleyi görüştü. Ayrıca, medya ve diğer platformlar aracılığıyla radikal grupların potansiyel üyelerinin etkilenmesi de görüşülen konular arasındaydı.

Vatikan heyeti, ‘Farklı dinler ve kültürler arasında hoşgörüyü ve birlikte var olmayı teşvik etmek’ başlığını da Kral Selman ve diğer yetkililerle görüştü.

Kardinal Tauran, Radikal İdeolojilerle Mücadele Merkezini ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Bir vizyonun ve mesajın olduğunu görmek çok önemli. Radikalliğin nedenlerini araştırmak çok akıllıca” dedi.

 Kardinal Tauran, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El Cubeyr’le de görüştü.

Dünya İslam Birliği'nden dinler ararası diyalog hamlesi

MUTABAKAT İMZALADILAR

Dünya İslam Birliği  ve Vatikan Papalık Konseyi arasında ortak hedefler doğrultusunda daimi çalışma meclisi kurulmasını da ön gören bir protokol Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da imzalandı.

Dünya İslam Birliği'nden dinler ararası diyalog hamlesi

DİNLER ARASI ÖVGÜ

Dünya İslam Birliği'nden dinler ararası diyalog hamlesi

Vatikan Dinlerarası Diyalog Konseyi Başkanı Kardinal Jean Louis Touran, El-İsa’nın Dünya İslam Birliği Genel Sekreterliği’ne atanmasından bu yana dinler arası ilişkileri güçlendirilmesi ve arada köprüler kurulması için öncü girişimlerde bulunduğunu söyleyerek övgüde bulundu.

Güncellenme Tarihi : 25.4.2018 09:28

İLGİLİ HABERLER