Gündem
  • 30.7.2016 10:18

Firari darbeci askerler fırından ekmek çaldı

Güvenlik güçlerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Marmaris'te konakladığı otele saldırı düzenleyen askerlerden aranan 12'sinden ikisinin AkyakaMahallesi girişinde ormanlık alan yakınındaki fırından sabaha karşı ekmek aldıkları yönünde ihbarda bulunuldu.

Ormanlık alanda Polis Özel Harekat ve Jandarma Komando ekipleri tarafından başlatılan arama çalışmalarına, havadan jandarmaya ait Skorsky helikopteri, bir polis helikopteri ve bir insansız hava aracı destek veriyor.

Polis Özel Harekat ekiplerince ormanlık alan yakınındaki evlerin kontrol edildiği görüldü.

FIRINCI ANLATTI: SİLAH ZORUYLA 5 EKMEK ALDI

Fırın personeli Mustafa Çağlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece 03.30 sıralarında fırının arkasındaki ormanlık alandan gelen bir askerin, silah çekerek 5 ekmek aldığını söyledi.

Askerin ormanlık alana koştuğunu, orada bekleyen bir başka askerin de onu tutarak yukarı çektiğini ifade eden Çağırankaya, "Sonrasında jandarmayı aradık. 5 dakika içinde geldiler ve aramaya başladılar. Üzerlerinde askeri tişört, ayağında da askeriayakkabı vardı." dedi.

Çağırankaya, olay sırasında gayet sakin olduklarını dile getirerek, askerin bitkin görünmediğini ancak sakallarının olduğunu belirtti.

Gazetecilerin "Darbeci askerler olduklarına emin misiniz?" sorusu üzerine Çağırankaya, "Gece dağdan indiklerine ve silah çektiklerine göre darbeci askerlerdi. Ekmek isteselerdi verirdik. Silah çektiklerine göre bunlar biraz acemiydiler." diye konuştu.

Aranan askerler listesinde, Mehmet Öztürk, Şükrü Seymen, İsmail Yiğit, Mustafa Serdar Özay, Ergün Şahin, Enes Yılmaz, Muammer Gözübük, Murat Köse, Muhammet Burak İpek, Burkay Karatepe, Mehmet Demir ve Bahadır Sagun bulunuyor.

Güncellenme Tarihi : 30.7.2016 11:59

İLGİLİ HABERLER