Gündem
  • 23.10.2018 10:00

FLaş.. Flaş.. CIA Başkanı Kaşıkçı cinayeti için Türkiye'de

CIA direktörü, Cemal Kaşıkçı'nın  öldürülmesini araştırmak için Türkiye'ye geldi.

Washington Post, CIA Başkanı Gina Haspel’in Kaşıkçı cinayetini soruşturmak üzere Türkiye’ye gittiğini yazdı.
Gazete, bu seyahatin Başkan Trump’un isteğiyle gerçekleştirildiği ve Haspel’in bu cinayetle ilgili topladığı bilgileri bir rapor halinde Trump’a vereceğini duyurdu.
Gazetenin haberi şöyle;

CIA Direktörü Gina Haspel, gazeteci Jamal Khashoggi'nin öldürülmesini araştırmak üzere ekibiyle birlikte, Pazartesi günü Türkiye'ye doğru yola çıktı.

CA şefinin ziyareti, Bugün grup toplantısında cinayetin bütün ayrıntılarını açıklayacağını belirten Erdoğan’ın konuşma yapacağı güne denk geldi.

CIA Başkanı, Türk İstihbaratçılarının elinde olduğunu idida ettikleri Cemal kaşıkçı’nın öldürülme anına ait ses kayıtlarını dinleyecek.Bunun yanında Türklerin elindeki cinayet belgelerini görmek isteyecek.
Türk tarafının bu ses  kayıtlarını ve belgelerini verip vermeyeceği şimdilik belirsiz.
Beyaz Saray yetkilisi, istihbarat yetkililerinin Kaşıkçı cinayetinin Suudi yönetiminden habersiz işlenemeyeceği konusunda Trump’u uyardığını söyledi.

Trump gazetecilere verdiği demeçte, Suudi Arabistan'ın açıkladığı hikayeden hoşnut olmadım. Bu hikaye gerçeği yansıtmıyor” demişti.

Bir CIA sözcüsü yorum yapmayı reddetti. Diğer yetkililer, gezinin hassas doğası nedeniyle CIA Başkanının seyahatleri hakkında fazlya bilgi vermedi.

Washington için en büyük endişe; Erdoğan'ın, Khashoggi'nin, Trump yönetimi için önemli bir müttefik olan krallığın, de facto yöneticisi olan Crown Prens Muhammed bin Salman'ı öldürtmesi hakkındaki ayrıntıları ortaya çıkartma ihtimali.

Türk müfettişleri günler önce Khashoggi'nin İstanbul'a gönderilen bir Suudi takımı tarafından öldürüldüğünü ve parçalara ayrıldığını belirtti.

Suudi güvenlik ekibine en az 12 üye Suudi güvenlik hizmetlerine bağlı ve birçoğu pasaport kayıtları, sosyal medya, yerel basında çıkan haberler ve diğer materyallerin gözden  göre Veliaht PrensMuhammed ile bağlantıları var.

ABD Başkanı Trump, Kaşıkçı soruşturması kapsamında ABD'li üst düzey istihbaratçıların Türkiye'de olduğunu ve bu konu hakkında yarın daha çok bilgiye sahip olacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suudi Veliaht Prensi Selman ile bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Trump, Kaşıkçı soruşturması kapsamında üst düzey istihbaratçıların Türkiye'de olduğunu söyledi. Trump, istihbarat ekibinin yarın ABD'ye döneceğini ve Kaşıkçı soruşturması hakkında daha fazla bilgi edinmiş olacağını söyledi.

Trump, Suudilerin öldürülen Kaşıkçı hakkındaki ‘arbedede öldü' açıklamasını tatmin edici bulmadığını ancak Trump Riyad yönetiminin ülkesindeki yatırımlarını da kaybetmek istemediğini dile getirmişti.

Güncellenme Tarihi : 23.10.2018 09:11

İLGİLİ HABERLER