Gündem
  • 15.8.2018 22:47

Flaş.. PKK'nın Sinsar sorumlusunu Irak'ta öldürdük!..

TSK ve MİB'in Sincar'daki operasyonunda kırmızı listedeki "KCK Sincar sorumlusu" Mam Zeki Şengali kod adlı İsmail Özden etkisiz hale getirildi.

Mam Zeki Şengali ile ilgili görsel sonucu

Sınır ötesine düzenlenen operasyona Hakkari'de PKK'lı teröristlerce şehit edilen 11 aylık Bedirhan Mustafa Karakaya'nın adı verildi.

Son dakika: PKKya Sincar darbesi

Operasyonla etkisiz hale getirilen PKK/KCK Yürütme Konseyi Üyesi  İsmail Özden yurt dışında etkisiz hale getirilen kırmızı listedeki ilk terörist  oldu.

Ä°lgili resim

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'LA AYNI TOPLANTIYA KATILMIŞ

Özden, Kuzey Irak’ın Selahaddin şehrinde Mesut Barzani’nin başkanlığında teröristbaşı Öcalan'ın önerisi ile yapılması kararlaştırılan ‘Kürt Ulusal Konferansı’na katılmıştı.

OPERASYONUN ADI: ŞEHİT BEBEK BEDİRHAN
Operasyona, PKK’nın 2 Ağustos’ta Hakkâri Yüksekova’da düzenlediği hain saldırıda annesi Nurcan Karakaya ile birlikte şehit düşen 11 aylık bebek Mustafa Bedirhan Karakaya’nın adı verildi. 

Edinilen bilgiye göre istihbarat birimleri, 1952 doğumlu, terör örgütünün üst düzey isimlerinden İsmail Özden’in yaklaşık iki hafta önce Sincar sorumlusu olarak atandığını ve Kandil’den gelip bölgede hareket halinde olduğunu tespit etti. 

Yakın takibe alınan Özden’in bulunduğu yerler en ince ayrıntısına kadar tespit edilip koordinatları belirlendi. Özden’in ve bir grup teröristin bulunduğu mevki dün bir kez daha tespit edilip insansız hava araçlarınca (İHA) işaretlendi. 
 

LAZER GÜDÜMLÜ BOMBAYLA VURULDU
Düzenlenen hava harekâtında lazer güdümlü bombayla Özden’in de aralarında bulunduğu grup vurularak etkisiz hale getirildi. Özden’le birlikte 11 teröristin daha etkisiz hale getirildiği değerlendiriliyor. Operasyonun tarihinin, terör örgütü PKK’nın 34 yıl önce 15 Ağustos 1984’de düzenlediği Eruh ve Şemdinli baskınlarıyla aynı tarihe denk getirilmesi dikkat çekti.

Güncellenme Tarihi : 16.8.2018 02:55

İLGİLİ HABERLER