Gündem
  • 11.1.2015 10:10

'Fransa'daki saldırganlar Londra ile bağlantılı'

Gazetenin pazar günkü Sunday Times baskısında Fransa'daki saldırıyı gerçekleştiren üç saldırganın yakın ilişki içinde olduğu kişinin 1990'lı yıllarda Londra'daki Finsbury Park Cami'sinde intihar bombacısı olmak üzere örgüte alındığını ileri sürdü.

"Londonistan üç saldırgan ile bağlantılı" başlıklı haberinde gazete, 12 kişinin ölümünden sorumlu Kouachi kardeşlerin akıl hocası olduğu iddia edilen Djamel Begdal'in Chérif Kouachi ile 2010 yılında birlikte çekilmiş fotoğrafını yayınladı.

Londonistan ifadesi sürgündeki dini grupların merkezi olan bir yerleşim adı olarak kullanılıyor.

Gazete, ayrıca Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kuzey Londra'daki Finsbury Park Cami'nin eski İmamı Abu Hamza'nın terör suçlamaları nedeniyle Amerika'da ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasının ardından İngiltere İstihbaratı MI5'ın İngiltere'nin bir terör saldırı ile yüz yüze geldiği uyarısında bulunduğunu yazdı.

1990'lı yıllarda Finsbury Park Cami'nin imamı olarak görev yapan Abu Hamza El Masri, bu camide verdiği vaazlarda nefret suçu ve cinayete azmettirmek iddiaları tutuklanmış iki yıl önce de ABD'ye iade edilmişti.

İngiliz Daily Mirror gazetesi de Paris'teki süpermarkete baskın düzenleyen Amedy Coulibaly'nin El Kaide'nin eski akıl hocalarından Djemal Beghal ile 2 yıl önce birlikte çekilmiş fotoğraflarını yayınladı. Beghal'in İngiltere'nin Leicester kentinde terör evi oluşturduğunu yazan gazete, Coulibaly ile iki yıl önce aynı karede bir araya geldiğini yazdı.

Gazete, şu anda Fransa'da cezaevinde bulunan 50 yaşındaki Beghal'in Cherif Kouachi'yi örgüte aldığı ve çifti Beghal'in Paris'teki ABD Konsolosluğu'nun bombalama planı dolayısıyla hapise girmesinin ardından burada tanıştıklarını iddia etti.
Daily Mirror, Beghal'in 2009 yılında ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle İngiltere'ye girişinin yasaklandığına yer verdi.
Gonca YAĞCI - DHA

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:58

İLGİLİ HABERLER