Gündem
  • 19.2.2015 02:39

Fuat Avni'den CHP-Cemaat-İsrail bombası

Hükümeti devirmek için kurduğu tezgahlar bir bir ortaya çıkan Paralel örgüt ile CHP ittifakının kirli para trafiği de deşifre oldu.
Star gazetesi kirli ittifakı deşifre etmeye edvam ediyor..

Paralel örgütün Hükümete darbe girişimine ortak olan CHP’nin, milyonlarca doları hortumlayıp paralel yapı ile kirli işlerine harcadığı ortaya çıktı. Kayıt altına alınan görüşmelerde CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ile ‘fuatavni’ hesaplarının kullanıcısı Emre Uslu arasındaki mesaj kayıtları karanlık birlikteliği gözler önüne serdi.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına para trafiği yürüten Umut Oran ile Emre Uslu arasında geçen görüşmelerde, İş Bankası’ndan hortumlanan milyonlarca doların önce işletilmesi için paralel yapıya aktarıldığı, ardından da seçim harçlığı olarak İsviçre Bankaları üzerinden CHP’ye geri gönderildiği belirlendi. Kayıtlara göre paralel yapı İsrail ve ABD’den aldığı paraları da seçim harcamaları için CHP’ye gönderdi.

PARALAR DARBE AKTÖRLERİNE

Bu arada, CHP’nin İş Bankası’ndan çektiği paraların bir kısmının hükümete darbe girişiminde bulunan aktörlere dağıtıldığı da tespit edildi. Ortalığa saçılan kumpas kayıtlarına göre, 17 ve 25 Aralık hükümete darbe girişimini yöneten savcı Zekeriya Öz’e geçirdiği soruşturma karşılığında 250 bin dolar verilmiş. Yine devletin zirvesini dinleyen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) tutuklanan eski başkanına ise ağzını sıkı tutması için 1.2 milyon dolar rüşvet aktarılmış. Mesajlarda, paralel yapının kumpas tezgahında Kılıçdaroğlu’nun da yer aldığı anlaşılıyor. Emre Uslu, paraların akıbetini merak eden Kılıçdaroğlu’na ‘Hocadan korkun. Bilgileriniz hocanın bilgisayarcısında’ diye tehdit ediyor.

Paralel’e güvenerek tehdit etmişti

Star'ın yayınladığı Fuat Avni ile yazışmalarını inkar eden CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın, Paralel Devlet Yapılanması’yla dirsek teması yeni değil. Gezi Olayları’ında sahne alan Oran, Twitter’dan o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve AK Parti’yi tehdit etti. Oran,“AKP’lilere bir tavsiye: Erdoğan’ı konuşturmayın. Her konuştuğunda siz batıyorsunuz, Halk çıldırıyor Yakında hiçbiriniz sokağa çıkamayacaksınız” diyerek tehdit etmişti. Oran, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı hedef tahtasına koymuştu. Umut Oran, 30 Mart seçiminee sayılı günler kala Erdoğan’ın Malezya’ya kaçacağını öne sürerek, “Erdoğan, 30 Mart’ta o koltuğunda oturamayacak. Onun artık diktatörlüğü yıkılmış olacak. Bu hafta yeni gelişmeler olacak. Belki de 30 Mart’ı bile görmeden siyasetten çekilebilir” demişti.

Dalan’a sevindirici haber

Öte yandan Ergenekon davası firari sanıklarından eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı.

STAR GAZETESİ

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:03

İLGİLİ HABERLER