Gündem
  • 17.10.2016 00:09

Gaziantep'de kendini patlatan teröristin kimliği şok etti

Gaziantep'ten son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Gaziantep Beşyüzevler Evler Mahallesi’nde hücre evine yönelik operasyon ile bağlantısı olduğu belirlenen Burak Mahallesi'ndeki bir apartmana düzenlenen operasyonda bir patlama meydana geldi. Saat 15.30 sıralarında meydana gelen patlamanın canlı bombanın kendisini infilak ettirmesinden kaynaklandığı belirlendi.

Kendini infilak ettiren teröristin DEAŞ’in Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cabael olduğu belirlendi. Teröristin parçalandığı evde eşi ve iki çocuğu ise sağ olarak ele geçirildi. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonlara ilişkin, "19 şüpheli gözaltına alındı, bir depo içerisinde poşetlenmiş 15 kilogram TNT ve 9,5 kilogram anti tank mayını ele geçirildi" dedi.

Kentte ilk operasyon saat 12.45 sularında Şahinbey ilçesine bağlı Beşyüzevler Evler Mahallesi’nde bir eve yapıldı. Polisin bir aydır peşinde olduğu ve öğle vakti adresini saptadığı DEAŞ'lı teröristlerin bulunduğu hücre evine düzenlenen operasyonda evde bulunan canlı bomba kendini patlatmış, 3 polis şehit olmuş, 4'ü Suriye uyruklu 8 kişi yaralanmıştı. Hücre evi operasyonunda 1 canlı bomba da sağ olarak ele geçirilmişti.

İKİNCİ PATLAMA ŞOKU

Öğle saatlerinde yapılan hücre evi operasyonunun ardından polis, burada kendisini patlatan canlı bomba ile irtibatlı olduğunu saptadığı Burak Mahallesi'ndeki adrese ulaştı. Zırhlı araçlarla mahalleye giden polis ekipleri, önce bir işyerine baskın yaptı ve burada bazı kişileri gözaltına aldı, aynı zamanda iddiaya göre patlayıcı ele geçirdi.

Polis, bu baskının ardından adresine ulaştığı ikinci canlı bombanın aynı mahallede oturduğu apartmana gitti. Burada önlem alan polis, teröriste teslim olması için çağrı yaptı, ancak silahlı karşılık aldı. Ateşe aynı şekilde karşılık veren polis, 8 katlı apartmanın 5'inci katındaki teröristin evine hareketlendiği sırada şiddetli patlama meydana geldi.

Patlama ile canlı bomba parçalanarak ölürken, polis ekipleri de evde inceleme başlattı. Kimsenin yaklaşmasına izin verilmeyen bölgede polisin çalışması sürüyor.

CANLI BOMBA GAZİANTEP SORUMLUSU ÇIKTI

Gaziantep Burak mahallesindeki patlamada kendini infilak ettiren teröristin DEAŞ'ın il genelindeki faaliyetlerini planlayan, lojistik destek sağlayan ve canlı bomba hücrelerini yöneten sorumlusu Mehmet Kadir Cabael olduğu belirlendi. Teröristin parçalandığı evde eşi ve iki çocuğu ise sağ olarak ele geçirildi.

VALİ YERLİKAYA: TERÖRİST EVDEKİ BOMBAYI PATLATTI 

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya,  terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonlara ilişkin, "19 şüpheli gözaltına alındı, bir depo içerisinde poşetlenmiş 15 kilogram TNT ve 9,5 kilogram anti tank mayını ele geçirildi" dedi. Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Polisimiz karşıdaki inşaattan teröristi etkisiz hale getiriyor. Terörist de o esnada evdeki bombayı patlatıyor. Hamdolsun bu evde sadece bir terörist etkisiz hale getiriliyor. Eşi ve 2 çocuğu yaralanmıyor, bizim Özel Harekat ekibimizde de hamdolsun yaralanan olmuyor. Büyük sınavdan geçiyoruz, terörle mücadele ediyoruz. Şehrimizde 2 milyon hemşehrimizin, 350 bin bize emanet muhacirimizin can güvenliği için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bugün 3 şehit verdik. Acımız büyük. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Jandarma İstihbarat teşkilatı ile birlikte bu şehrin emniyeti, ırzı, iffeti için canı pahasına çalışmaya devam edecek. Bütün şehrimize geçmiş olsun diyorum. Her zaman olduğu gibi güvenlik güçlerimize güvenmeye, onlara hayır duasında bulunmaya ve bilgi konusunda yardımcı olmaya devam etmeliyiz diyorum."

KENDİNİ PATLATAN CANLI BOMBANIN EVİNDEKİ DÜZENEK ARAŞTIRILIYOR

Gaziantep'te ölü olarak ele geçirilen canlı bombanın evine kurduğu bombalı düzenek araştırılıyor.

Gazaintep'in Şehit Kamil ilçesi Durak Mahallesi Pırlanta sitesinde kıstırılan ve bombalı eylemlerin planlayıcısı olduğu belirlenen Mehmet Kadir Cebair, evinde kıstırılmış, evi karşıdan gören özel harekat polisleri tarafından açılan ateş sonucu etkisiz hale getirilmişti. Ardından ise bir patlama meydana gelmişti. Olayda yaralanan olmazken, canlı bombanın eşi ve 2 çocuğu sağ olarak ele geçirilmişti. Evde inceleme başlatan polis, patlamaya neden olan düzenekle ilgili çalışma yürütüyor.

Polisin evdeki incelemeleri akşam saatlerine kadar sürdü.

ŞEHİT POLİSLERİN KİMLİKLERİ

Gaziantep’te polisin hücre evine düzenlediği IŞİD’li teröristlerin, hücre evine düzenlenen operasyonda ’canlı bomba’nın kendisini infilak ettirmesiyle yaşanan saldırıda şehit olan polislerin kimlikleri belirlendi. Saldırıda şehit olan polislerin İlhan Güleç, Yaşar Polat ve Hüseyin Cengiz olduğu belirtildi.

İlhan Güleç’in Kahramanmaraş, Yaşar Polat’ın Kilis, Hüseyin Cengiz’in ise Osmaniye nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Şehit polisler, yarın Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlanacak.

TERÖRİSTLERİN CESETLERİ ADLİ TIP’TA

Gaziantep’te, Güneykent ve Burak Mahallesi’nde polisin hücre evi baskını sırasında üzerlerinde bulunan patlayıcıları infilak ettirmesiyle yaşamını yitiren Mehmet Kadir Cabael ile kimliği henüz belirsiz teröristin parçalanan cesetleri, olay yerindeki incelemenin ardından cenaze araçlarına taşındı. Teröristlerin cesetleri, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Polislerin geç saatlere kadar süren incelemesinin ardından patlama yaşanan evlerdeki eşyaların da sokağa savrulduğu görüldü. Polisler, evlerdeki bazı bilgisayar kayıtlarına da el koydu.

Güncellenme Tarihi : 16.10.2016 22:19

İLGİLİ HABERLER