Gündem
  • 16.1.2019 18:34

Gaziantep'te Gözler Sağlık-Sen davasına kilitlendi..

Türkiye ve kamuoyu ve  sağlık camiasının yakınen takıp ettiği Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına ilişkin davada, Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı 6. kez hakim karşısına çıkıyor.

Gaziantep'te 2016 yılında sağlıkçılara karşı yapılan FETÖ operasyonunda çok kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında Sağlık-Sen Gaziantep şube başkanı Mehmet Ali Arayıcı'da Gaziantep Emniyet Müdürlüğü KOM kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele Şubesinde 4 gün sorgulandıktan sonra savcılığa sevk edilmiş ve ardından da  yaklaşık 5 ay açığa alınan Arayıcı FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliğinden yarın 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde  saat 15. 00’de  hakim karşısına çıkacak.

Ocak ayında tutuksuz sanık Mehmet Ali Arayıcı’yla ilgili davaya bakan Cumhuriyet savcısının izinli olduğundan ve yerine bakan Cumhuriyet savcısının dosya hakkında gerekli bilgiye sahip olmadığı için davanın takibi  durşmanın hakimi esas hakkında  mütalaa hazırlanması için davayı ve duruşmayı 17 ocak 2019 saat 15.00’a ertelemişti.

ARAYICI, DÖNEMİN BAŞBAKANI İLE İLGİLİ ATTIĞI OLUMSUZ MESAJIN İÇERİĞİNİN HESABINI VERECEK

Sağlık Sen Gaziantep Şube Başkanı olan Mehmet Ali Arayıcı 7 Şubat 2012 yılında MİT krizinden sonra tüm Gaziantep Sağlık Sen üyelerine 14 Mart Tıp Bayramı'nda SMS hattından mesaj atmıştı. Attığı mesaj dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsızlığı ile ilgiliydi. Arayıcı o dönem Erdoğan'ın rahatsızlığıyla alay edercesine "Bir ulusun kaderi başbakanın sindirim organlarının iyi çalışıp çalışmamasına bağlıdır" mesajını atmıştı. Arayıcı geçtiğimiz celsede üyelerine attığı bu mesajla ilgili hakim karşısında ifadesini verdi.

Türkiye kamuoyunu ve sağlık camiasının merakla beklediği Gaziantep Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı'nın yargılandığı FETÖ/PDY silahı terör örgütü üyeliğinden yargılandığı ve 6. kez  görülen bu davada çıkacak bu karara kamuoyu kilitlendi.

Kaynak: Memohaber

 

Kaynak: Arayıcı 6. kez hakim karşısına çıkıyor

Güncellenme Tarihi : 16.1.2019 18:37

İLGİLİ HABERLER