Gündem
  • 21.9.2014 14:12

Gaziye bunu reva görenlere YAZIKLAR olsun

ZONGULDAK'ta geçen cuma günü düzenlenen Gaziler Günü töreninde Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ramazan Çakal yağmurda ıslanırken, Vali Ali Kaban ve 3'üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek ile birlikte korumalarının tuttukları şemsiyelerle yağmurdan korunan Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, "Ani gelişen bir olaydı. Görüntü olarak şahsımızla ilgili pek hoş durmadığını söylemek isterim. Bizler için de üzücü" dedi.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, önceki gün Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda yağmur altında yapılan törende protokolde hemen yanında duran Kıbrıs Gazisi 62 yaşındaki Ramazan Çakal'ın şemsiyesinin olmadığını fark etmediğini söyledi.

KORUMALARIN REFLEKSLE YAPTIĞI BİR OLAY

Yağmurun ani başlaması üzerine korumalarının kendilerini koruma refleksiyle şemsiyeleri açtıklarını ifade eden Başkan Akdemir, emekli öğretmen olduğunu da hatırlatarak şöyle konuştu:

"Aslında ben bütün mesleğim boyunca asla öğrencilerimin karşısına bile bu tür törenlerde pardesü ile bile çıkmamışımdır. Ancak kendiliğinden gelişen bir olay oldu. Yağmurun fazla bastırmasıyla Vali Beyimizin, paşamın ve benim korumam koruyucu bir önlem adına bunu yaptılar. Gazimizin koruması olmadığı için, tören alanında saygı duruşu yapılırken ve İstiklal Marşı okunurken kaş-göz işareti yapamadık, arkadaşımıza yardımcı olunması anlamında. Yine de görüntü olarak şahsımızla ilgili pek hoş durmadığını söylemek isterim. Biz böyle bir şeyi sevmiyoruz ama maalesef böyle bir görüntüyle karşılaştık. Bizler için de üzücü. Bunun telafisi var ama kesinlikle idarecilerden kaynaklanan bir durum değildir. Korumaların refleksle yapmış olduğu bir olaydır. Halkımız, bizim bu konudaki hassasiyetimizi özellikle paşamızın, Valimizin hassas olduğumuzu bilmesini isterim."

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:39

İLGİLİ HABERLER