Gündem
  • 10.4.2006 18:19

GENELKURMAY BAŞKANI ÖZKÖK : HALKIMIZ DOĞRUYU BULACAKTIR

DİYARBAKIR - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, ''Bazıları demokratik düşünce tarzlarını ileri sürüyormuş gibi kendilerine bazı yönlendirmelerle buranın halkına yakıştıramadığımız bazı davranış biçimleri içerisine girmişlerdir. Ben yürekten inanıyorum ki çok değerli Diyarbakır halkı, diğer illerimizin halkları bu olup bitenleri çok iyi değerlendirecek ve kendileri doğru yolu bulacaktır'' dedi.
     Özkök, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve diğer kuvvet komutanları Diyarbakır Valisi Efkan Ala'yı makamında ziyaret etti. Özkök, son zamanlarda bölgede bazı üzücü olayların olduğunu dile getirerek, bu olayların tahriklerden meydana gelen olaylar olduğunu belirtti.
     Özkök, ''Burada, Diyarbakır'da olduğu için söylüyorum, ama tüm Güneydoğu Anadolu'da bu tip olayların cereyan ettiği yerlerde halkımız büyük ölçüde bu tür olaylara itibar etmemektedir. Bazıları demokratik düşünce tarzlarını ileri sürüyormuş gibi kendilerine bazı yönlendirmelerle buranın halkına yakıştıramadığımız bazı davranış biçimleri içerisine girmişlerdir. Ama bütün bunlara rağmen biz halkımızı seviyoruz. Onlar halkımızın bütünlüğünün parçasıdır. Biz onların tümünün komutanıyız'' dedi.
     Özkök, bu yönlendirmeleri yapanların çok yanlış yaptığını ve en büyük zararı halka verdiklerini, çünkü bu kişilerin ya geçmişi bilmediklerini ya da geleceği göremediklerini ifade etti. Özkök, ''Önemli doğruların peşinde gitmektir. Yanlışların peşinde gitmek geçici heyecanlardır. Bunlar olabilir. Ama bunlardan ders almayıp da aynı şeyler yapılırsa bu olmaz. Yani; 'çocukları siper yapın da polise taş atın' diyen kişilere uyulur mu? Kadınlar bizim en çok değer verdiğimiz insanlar. 'Bize canlı siper olsun' diye dağlara çıkarılır mı? Bütün bunları halkımız ümit ediyorum ki düşünecek doğru olanı bulacaktır. Ben bu vesile ile bütün bölge halkına en içten sevgi ve saygılarımızı sunuyorum. Diliyorum ki çok güzel günleri birlikte yaşayalım. Bunu yaşamak için hiçbir sebebimiz yoktur'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER