Gündem
  • 30.8.2014 22:33

Genelkurmay Başkanı'ndan paralel açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir resepsiyon verdi. Resepsiyona katılan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, çözüm sürecine ilişkin soruya verdiği yanıtta "Kırmızı çizgilerimiz aşıldığında gerekli karşılığı veririz" dedi. Özel, 'paralel yapı' soruşturması için de "MİT ve Emniyet'ten bilgi istedim ama bana bilgi verilmedi" dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , 30 Ağustos Zafer Bayramı dolasıyla Çankaya Köşkü'nde düzenlenen resepsiyona ev sahipliği yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan davetlileri karşılayıp, tebrikleri kabul etti.

2 BİNİ AŞKIN DAVETLİ

Çankaya'daki resepsiyona 2 bini aşkın kişi davet edildi. Davetlilerin Köşk'e girişi için özel manyetik kartlar hazırlandı.Köşk'te bu yıl Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Er'den Orgeneral'e değin her rütbeden asker temsil etti.

Resepsiyona CHP ve MHP 'den katılım olmadı...

ÇÖZÜM SÜRECİYLE İLGİLİ YOL HARİTASI VERİLMEDİ

Resepsiyona katılan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, çözüm süreciyle ilgili bir soruyu yanıtlarken, "Kırmızı çizgilerimiz aşıldığında gerekli karşılığı veririz" uyarısında bulundu. Hükümetin çözüm süreciyle ilgili kendilerine yol haritasını vermediğini ifade eden Özel, “Hükümet, bu işin silahsız çözüleceğini ifade etti” dedi ve ekledi: "Hükümetin bir politikası var, o politika yürüyor. Biz çözüm sürecine ilişkin yol haritasını bilmiyoruz, o çalışmanın içinde yokuz. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay çalışmanın kamu kuruluşlarına gönderileceğini söylemişti, henüz bir şey gönderilmedi. Görürsek biz de görüşlerimizi söyleriz.”

Genelkurmay Başkanı Özel, “Kırmızı çizgileriniz sürüyor mu?” sorusu üzerine ise “Kırmızı çizgiler aşılırsa gereğini yapacağımızı söyledik, gereğini de söyleriz. 30 senedir bu mücadeleyi biz yürütüyoruz“ karşılığını verdi. Özel, kırmızı çizgiler konusunda 10 yıl öncesine göre bir değişiklik olup olmadığının sorulması üzerine ise, “10 yıl öncesiyle bazı nüans farklılıkları var” dedi. Özel, hükümetin sorunu çözüm süreciyle çözmek istediğini hatırlatarak, “Şehit anaları, analar ağlamasın diyorlar. Biz de aynı şeyi söylüyoruz” ifadesini kullandı. Özel bunun yanı sıra ülke bütünlüğünün de önemine dikkat çekerek, bunun kırmızı çizgi olduğunu vurguladı.


BEDELLİDE TSK'YA YANSIYAN BİR ÇALIŞMA YOK

Özel, bedelli askerlik konusunda kendilerine yansıyan bir çalışma olmadığını da söyledi. Genelkurmay Başkanı, Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılanan askerler için de "Dileğimiz beraat etmeleri" açıklamasında bulundu.

TSK'DA "PARALEL YAPI" SORUŞTURMASI OLACAK MI?

Orgeneral Özel’e “paralel yapı” iddiaları ve silahlı kuvvetlerde bununla ilgili yürütüleceği açıklanan disiplin çalışmaları da soruldu. Özel konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Türk Silahlı Kuvvetleri elinde bilgi ve belgeyle çalışır. Bunun dışında MİT ve Emniyet'ten belge istedik ama bize şu ana kadar bilgi belge gelmiş değil. Bana bilgi verilmedi. İmzasız ihbar mektuplarıyla işlem başlatamayız. Türk Silahlı Kuvvetleri hukukun üstünlüğüne inanır, buna göre gereğini yapar.”


YARGITAY TÖRENİNE KATILACAK MI?

Orgeneral Necdet Özel, “Adli yılın açılışına katılacak mısınız” sorusuna, “Yarın İstanbul’a gidiyorum. Pazartesi Balıkesir’de programım var. Bu nedenle sabahki açılış törenine katılamıyorum. Ancak bir aksilik olmazsa akşam resepsiyona katılacağım. Hukuk devletine inanıyorum. Yargı da bu ülkede bir erktir. TSK olarak bu güce saygı duyuyoruz” yanıtını verdi. RADİKAL

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:12

İLGİLİ HABERLER