Gündem
  • 16.10.2006 17:04

GENELKURMAY ESKİ BAŞKANI HİLMİ ÖZKÖK'ÜN ACI GÜNÜ

İLKER UYAR
MANİSA- Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün eşi Özenç Özkök'ün babası Ali Moralıgil, 93 yaşında hayatını kaybetti. Moraligil'in ölümü, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde büyük üzüntüye neden oldu.


Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün kayınpederi Ali Moralıgil, tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

93 yaşında olan Moralıgil, karaciğer yetmezliğinden tedavi görüyordu. Üç çocuk babası Moralıgil, bugün Manisa'nın Turgutlu İlçesi Pazar Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından Turgutlu Belediye Mezarlığı'nda toprağa verildi.

93 yaşında hayata gözlerini yuman Moralıgil, Turgutlu'nun en eski esnaflarındandı. Moralıgil'in cenaze törenine; Genel Kurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, eşi Özenç Özkök, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Manisa Valisi Refik Aslan Öztürk, Emekli Orgeneral Fikret Küpeli, Ege Ordu Komutanlığı'na bağlı askeri protokol, Manisa ve çevre ilçelerden gelen daire amir ve müdürleri katıldı.

Cenazeye Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve çok sayıda tanınmış sima çelenk ve taziye mesajı gönderdi.


Cenaze töreninde geniş güvenlik önlemleri alındı. Cenaze ile birlikte yaklaşık iki saat önce namazın kılınacağı Pazar Camisi'ne gelen Hilmi Özkök ve eşi Özenç Özkök, taziyeleri kabul etti. Yoğun kalabalığın olduğu cenaze töreninde, Özenç Özkök'ün son derece üzgün olduğu gözlendi. Özenç Özkök, eşi Hilmi Özkök ve komutan eşleri tarafından teselli edildi. Cenaze namazında en ön sırada saf tutan Hilmi Özkök'ün yanında yine Turgutlulu olan Emekli Orgeneral Fikret Küpeli, İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal ve askeri yetkililer saf tutarak birlikte cenaze namazı kıldı. Ali Moralıgil'in naaşı, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına bindirilerek Turgutlu Belediyesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:23

İLGİLİ HABERLER