Gündem
  • 26.2.2015 10:54

Genelkurmay karargahında şükür namazı

Türk askeri Şah Fırat ile tarih yazdı. Karargah'ta yaşananlara ise TAKVİM ulaştı. Buna göre Org. Özel ve komutanlar, 9.5 saat boyunca an be an istihbarat çalışması yaptı. Davutoğlu ise harekat başarıyla sonuçlanınca 2 rekat şükür namazı kıldı...

Yeni Türkiye, Şah Fırat Operasyonu ile tüm dünyanın takdirini topladı. Süleyman Şah Türbesi ile Saygı Karakolu'ndaki 38 askeri başarılı bir şekilde tahliye eden Türk Ordusu, tarin yazdı. İşte o gece Genelkurmay Başkanlığı'nda yaşanan hareketliliğin detaylarına TAKVİM ulaştı. Buna göre Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile komutanlar, 21 Şubat'ı 22 Şubat'a bağlayan gece Genelkurmay Karargahı'nda toplandı. Ankara'dan gelen talimat üzerine 572 asker, 40 tank ve 57 zırhlı sınır ötesindeki vatan toprağı olan Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'na ulaştı. 59 uçak yerde ve havada her an müdahaleye hazır bekletildi. 12 uçak havada 3 dakikada müdahaleye hazır bulunduruldu. Dozerler bile yoldaki çukurları düzeltip operasyona destek verdi. İnsansız Hava Araçları (İHA) sayesinde bölge an be an takip edildi. Görüntülerdeki en ufak bir karartı Başbakan ve Komutanlarının yüreğini ağzına getirdi. Ve Ankara'nın kilitlendiği operasyon 9.5 saatte tamamlandı.

EKİM AYINDA KARAR VERDİK

Türk askeri Süleyman Şah Türbesi ile Saygı Karakolu'ndaki 38 askerimizi sağ sağlim güvenli bölgeye taşıdı. Ekipler 06.03'te operasyonu tamamlayınca Davutoğlu harekat merkezinden çıkarak yan odaya geçti. Ve 2 rekat şükür namazı kıldı. Bu arada resmi temaslar için Macaristan'a giden Başbakan, dönüş yolunda gazetecilere şu mesajları verdi: "Ekim 2014'ten itibaren bu operasyonu tüm detaylarıyla konuştuk. Cumhurbaşkanımızla istişare ettik. 1 ay önce ben, Genelkurmay'a yazılı direktif verdim. Orası artık Türk toprağıdır. Birisi dokunsun bakalım! Anında müdahale edilir. Buna İngilizcesi ile kimse 'Challange' edemez, yani meydan okuyamaz. Süleyman Şah'ın mezarı neredeyse bizim toprağımız orasıdır. Birisi meydan okuyorsa gelsin oraya dokunsun bakalım, anında müdahale edilir. Şartlar gelişirse Caber Kalesi'ndeki orijinal yerine yakın bir yere götürmeyi de düşünebiliriz."

ÖZEL TEPKi

Başbakan Davutoğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Orgeneral Özel hakkındaki açıklamalarına da tepki gösterdi. "Emrimizdeki bürokratlara kimsenin laf etmesine izin vermeyiz. Sayın Bahçeli, 'Sen vatan nedir bilir misin' diye sorarken dolaylı olarak rahmetli Türkeş'e de sormuş oluyor. Türkeş'in başbakan yardımcısı olduğu dönemde ikinci nakil yapıldı. Bahçeli özür dilemelidir."

BEKİR HAZAR

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:54

İLGİLİ HABERLER