Gündem
  • 27.4.2015 00:16

Giresun kardeşlik için yürüdü

“Giresun Yürüse Kardeşlik için barış için yürür sloganıyla bir araya gelen binlerce Giresunlu Beyoğlu Tünel’den başlayarak Taksim’e kadar yürüdü. Renkli görüntülerin yer aldığı yürüyüş adeta karnavalı anımsattı. Ellerinde Giresun’un önemli kültürel değerlerinin ön plan çıktığı pankartlar yer alırken kemençe, davul, zurna eşliğinde horonlar oynandı, damat ve gelinin bindiği kayık karadan yürütüldü. İstiklal Caddesi’nde turistlerin meraklı bakışları arasında yöresel kıyafetli kadınlar ve erkekler kimisi ellerinde yün iplik eğerdi. Kimisi ise sırtında yörede kadınların yük taşımakta kullandığı sepetle yürüdü. Adeta sokak karnavalını andıran yürüyüşü gören bazı turistler fotoğraf makineleriyle kaydederken bazıları ise bu etkinliği çok değişik ve güzel bulduklarını ifade etti.

Düzenlenen yürüyüşü organize eden Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Giresun’un Yürürse Karadeşlik için barış için yürüdüğünü söyledi. Yürüyüşün Giresun İçin önemli bir tanıtım olduğunu ifade eden Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Turan, “Doğduğu değil doyduğu yerde yaşamak zorunda kalan Giresunlular her yıl olduğu gibi bu yılda binlerce hemşehrisiyle bir araya gelmiştir. İstanbul’da nüfus olarak yaşayan ikinci büyük il olan Giresun, bugün kardeşlik sloganıyla yürümüştür. Bu yürüyüşte Giresun’un kültür değerlerinin tanıtılması da sağlanmıştır. Ayrıca bu yürüyüşümüz 9’uncusu düzenlenecek olan Feshane’de Günlerinin işaret fişeğidir” dedi.

Düzenlenen yürüyüşe binlerce Giresunlunun yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütgen, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın katılırken, AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Türüncü, AK Parti birinci sıra milletvekili adayı Turan Alçelik, CHP İstanbul Milletvekili adayı Emine Gülizar Emecan, Giresun il ve ilçelerindeki belediye başkanları da hemşehrilerini yalnız bırakmadı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:48

İLGİLİ HABERLER