Gündem
  • 28.11.2013 02:52

Gökçek, Kamer Genç'i fena bombaladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Milletvekili Kamer Genç'in Japonya Milli Günü resepsiyonunda Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın konuşmasına verdiği tepkiye ilişkin, "Bu yakışıksız hareketi değişik şekillerde Kamer Genç yapmaktan çekinmiyor. İpe sapa gelir bir hareket değil. O kadar diplomatın arasında kalkıp da bir hanıma yaptığı hareketi, normal bir insanın hareketi olarak kabul etmek mümkün değil" dedi.
Gökçek, Japonya Milli Günü dolayısıyla verilen resepsiyonda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın kürsü konuşmasında CHP Milletvekili Kamer Genç'in verdiği tepkiye ilişkin, "Aslında yapılan iş tamamen diplomatik iş. Japonya'da Türk elçiliğinde Japon Başbakanın eşi de mütekabiliyet esasına göre konuşma yapmıştı. Bu yakışıksız hareketi değişik şekillerde Kamer Genç yapmaktan çekinmiyor. İpe sapa gelir bir hareket değil. O kadar diplomatın arasında kalkıp da bir hanıma göre yaptığı hareketi normal bir insanın hareketi olarak kabul etmek mümkün değil. Sağ olsun Enerji Bakanı Taner Bey 'Atın şunu dışarıya' diyor. Ben olsam öyle iteleyerek değil kulağından tutar dışarı atardım. Ne demek bu ya, sen kim oluyorsun? CHP'den Erdoğan Toprak 'bu hareketi tasvip etmediğini' söyledi. Kamer Genç, viski içmek için gitmiştir. Bedava içki var. O bunun için gitmiştir. Adam sabahtan akşama kadar devamlı olarak içiyor, bunu bilmeyen yok. Oraya da içmeye gitti. Oradaki davranışlarına baktığınızda kendisini bir şey zannediyor. Haddini bilmeli. CHP'de de o davranışın devamı gelmeli. CHP bunu yaptığı muhalefetten dolayı puan mı kazanıyor, anket yaptırsın. Bir halt yaptım zannediyor. CHP'li seçmen, vatandaş bunun davranışından kesinlikle nefret ediyor" ifadelerine yer verdi.
Gökçek, "Suç olmazsa yapacak o kadar insan var ki. Şiddet tasvip edilen bir olay değil ama bir değil iki değil. Adam tahrik mekanizması. birisi benim ağzımı burnumu kırsın diye çaba sarf ediyor. Mayın gibi bir şey, ne zaman nerede patlayacağı belli değil. Bir gün birisi patlar. Bir tahammül ediyor iki tahammül ediyor" diye konuştu.
AK Parti'nin sabrın en üstünü gösterdiğini anlatan Gökçek, "Adamın davranışı devamlı tahrik etme. Özellikle insanları tahrik ediyor, dava açıyor oradan para kazanıyor" dedi.
"Gündeme gelme bunun için inanılmaz bir haz” diyen Gökçek, “O kendisine göre tatmin oluyor bundan. Hakaret edersen, bağırsan çağırsan umurunda değil. Devamlı olarak alkol alıyor. TBMM'ye geldiğinde ağzını alkol koktuğunu herkes bilir. Alkollü gelmenin bir alemi yok ama geliyor. Haddini bilsin bundan sonra böyle davranmasın. Bu sefer biri kulağından tutup dışarı atar" şeklinde konuştu.
ODTÜ'ye belediye otobüsü gönderilmemesine ilişkin değerlendirmede bulunan Gökçek, "Olaylar sırasında iki tane otobüsümüzü tahrip ettiler. Daha önce de buna benzer olaylar oluyordu. Geçici olarak otobüsleri geri çekiyorduk. Bu olaylar olunca rektörlüğe yazı yazdık. Dedik ki 'üniversitenizde olaylar oluyor, arabamıza tahribat yaptılar' dedik. Buraya gönderdiğimiz zaman bu araçların güvenliği meçhul. Akıllarına geldikçe marjinal gruplar orada otobüsleri tahrip ediyorlar. 'Biz otobüsümüzü istiyoruz' demeleri lazım. Bu olursa ancak o zaman otobüslerimizi göndeririz. Oradaki çocuklar mağdur" diye konuştu.
Gökçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yerel seçimlerde yeniden aday gösterilmesine ilişkin olarak, "Başbakanım aday olduğumu bana daha önce tebliğ etmedi. Resmi bir tebligat hiçbir zaman yapılmadı. Bir akşam önce, 'yarın gruba gel açıklanacaksın' dedi. 'Partimize, vatanımıza milletimize hayırlı hizmetler yapmayı nasip olsun' diyoruz. Bugün Amerikalı ziyaretçilerim vardı, 'Guinness'e girer misiniz' dediler. Dünyada bir başkentle mukayese etmek lazım. Bir büyükşehirde demokratik ülkelerde kolay kolay olabilecek iş değil, Allah bize lütuf etti" diye konuştu.
Kendisine eşinin de katkıda bulunduğunu anlatan Gökçek, "Yapmış olduğumuz hizmetler insanların gözünden kaçmıyor. Biz, Ankara da belediye başkanı olduğumuzda sular 3 gün akıyor 3 gün akmıyordu. Gençler hatırlamıyor. Bizim yapmış olduğumuz yatırımlar ve partimin yaptığı desteklerle 2050'ye kadar Ankara'nın su sorunu halloldu" ifadelerini kullandı.
Dünyanın en yeşil en çevreci otobüs filosunu yaptıklarını belirten Gökçek, "Hava kirliliği denilen olay halledildi. Ankara'nın yüzde 50'ye yakını gecekonduydu, şu anda yüzde 6-7 civarında" dedi. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 09:57

İLGİLİ HABERLER