Gündem
  • 12.3.2013 15:28

Görmediği torunlarının cenazesini bekliyorlar

Almanya'nın Backnang kentindeki yangın faciasında 7 çocuğuyla ölen Nazlı Özcan Soykan'ın, 2005 yılında trafik kazasında yaşamını yitiren ilk eşinden olan iki çocuğunun Afyonkarahisar'da yaşayan dedesi ve babaannesi, sadece fotoğraflardan tanıdıkları ve bir gün gelip ellerini öpeceklerini düşünerek avundukları 4 torunundan ikisinin cenazelerini bekliyor.

Emekli taksici Yılmaz Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada , oğlunun 1998'de eşiyle tartışıp Türkiye'ye döndükten sonra ondan boşandığını ve bir daha Almanya'ya gitmediğini, 2005'te ise trafik kazasında öldüğünü söyledi.

Torunlarından Semiha'yı 3 aylıkken gördüklerini, diğer 3 torununu ise hiç görmediklerini belirten Oruç, ''Yıllarca torun hasretiyle yaşadık. Bir gün gelip ellerimizi öpmelerini bekledik. Şimdi ikisini kaybettik. Hiç olmazsa cenazelerinin buraya getirilmesini istiyoruz'' dedi.

Semiha Oruç da oğluyla Nazlı Özcan Soykan'ın görücü usulüyle evlendiğini dile getirerek, torunlarını sadece fotoğraflardan tanıdıklarını ifade etti. Yılmaz-Semiha Oruç çiftinin diğer oğlu Ethem Oruç ise nerede yaşadıklarını bilmediği yeğenlerinin izini, sosyal paylaşım siteleri sayesinde bulduğunu anlattı.

Bir süre bu siteler aracılığıyla iletişim kurdukları yeğenlerinden en büyüğü olan Semiha'nın, geçen yıl eşiyle Afyonkarahisar'a gelip kendisini ziyaret ettiği bilgisini veren Oruç, yangında ölen yeğenleri Hatice ve Yılmaz Oruç'un bu yaz Afyonkarahisar'a gelmeyi planladıklarını kaydetti.

Yengesiyle de görüşmeyi planladıklarını ancak bu acı olayın meydana geldiğini söyleyen Oruç, ''Çocukları buraya getirip hasret giderecektik. Yaklaşık 19 yıllık hasret var. Semiha 19 yaşında evlenmiş olarak geldi. Çok güzel de diyaloğumuz oldu. Her yıl Türkiye'ye geleceklerdi. Şimdi dört gözle yeğenlerimden hem sağ olanların hem de rahmetli olanların cenazelerinin gelmesini bekliyoruz'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:17

İLGİLİ HABERLER