Gündem
  • 18.6.2007 19:15

GÜL: "YA GEREKEN CEVABI VERMİŞLER YA DA TOPLANTIDAN ÇIKMIŞLARDIR"

ANKARA - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün, ABD'deki Hudson Enstitüsünün toplantısına katıldığı belirtilen Türk yetkililerle ilgili olarak, "Ya gereken cevabı vermişler ya da toplantıdan çıkmışlardır" ifadelerini kullandığı bildirildi.


     Dışişleri Bakanlığının, Gül'ün bugün bir gazetenin manşetinde yer alan, ABD'de Hudson Enstitüsü tarafından düzenlenen bir toplantıyla ilgili ifadeleri hakkında ilave bilgi istenmesi üzerine verdiği yanıtta, şunlar kaydedildi:


     "Sayın Bakanımız, daha önce bu konuda bakanlığımıza yöneltilen sorulara cevaben de belirtildiği üzre, ABD'de birçok düşünce kuruluşu bulunduğunu, bu tip iddiaların birer fanteziden ibaret olduğunu vurgulamış, bunların ciddiye alınarak manşete çekilmemesi gerektiğini söylemiştir.


     Sayın Bakanımız toplantıda yer aldığı belirtilen Türk yetkililerle ilgili olarak da, 'Ya gereken cevabı vermişler ya da toplantıdan çıkmışlardır' ifadesini kullanmışlardır. Sayın Bakanımızın da dile getirdiği gibi bu hususların gazete tarafından maksadını aşacak şekilde takdim edildiği görülmektedir."

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:13

İLGİLİ HABERLER