Gündem
  • 4.9.2015 08:40

Gülen'in şok eden şifreli talimatı çözüldü

Baskın yapılan himmet konseyinde gözaltına alınan isimlerin, Fethullah Gülen'in şifreli mesajlarını alt birimlere dağıttıkları tespit edildi. Şifreli mesajda "HDP'ye oy verin" talimatının olduğu anlaşıldı.

Kendilerini 'hizmet' olarak adlandıran FETÖ'ye yapılan operasyonda şok edici bilgilere ulaşıldı.
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fethullah Gülen terör örgütü yapılanmasının Kadıköy, Üsküdar ve Acıbadem eyaletinin sorumlusu mütevelli heyetinin toplantısına ani baskın düzenledi. Bilişim şirketine yapılan ani baskında, şirket görevlilerinin kapıyı açmaması üzerine polis binaya camdan girdi. İstanbul'u sözde eyaletlere bölen terör örgütüne yönelik yapılan baskında ele geçirilen bir CD ise Gülen'in gerçek yüzünü ortaya çıkardı.Mütevelli heyeti toplantı öncesinde ABD'den gönderilen Fethullah Gülen'e ait konuşma CD'sini sorumlu imamın izlediği ve deşifre ettiği şifreli talimatları, alt gruplara (müritlerine ve esnaflara) ilettiği öğrenildi.

Şifreli CD ile talimat

Fetullah Gülen'in talimatları arasında 7 Haziran genel seçimlerinde AK Parti'nin 'bölgede' güçlü olan rakiplerine oy verilmesi talimatının yer aldığı ortaya çıktı. Talimata göre müritlerden, Doğu illerinde HDP'ye, batıda CHP'ye Orta Anadolu'da da MHP'ye oy vermeleri istendiği belirtiliyor.

GÜNDEM KURBAN PARALARI

Polisin ani baskınıyla neye uğradığına şaşıran mütevelli heyeti, gündem maddesinin yazıldığı bir kağıdı yırtarak imha etmeye çalıştı. Polis, heyetin hazırladığı gündem maddesinin yer aldığı ve üzerinde kurban için toplanacak paralar ve Ukrayna'ya gönderilmesi planlanan yardımların tartışıldığı kağıt parçalarını tek tek birleştirdi.

İşte karapara trafiği

İnternet üzerinden, isim tescil ve hosting hizmeti sağlayan şirketin, 350 bin aktif müşterisinin bulunduğu, sistem gereği bu müşterilere ait tüm mail şifrelerine kolayca ulaşılabildiği ortaya çıktı. Mali polis, şirketteki tüm bilgisayarların imaj kayıtlarını alarak inceleme başlattı. Şirketten hizmet satın alan kişilere Türkiye ve Kıbrıs'a ait hesap bilgilerine yönlendirildiği ancak Kıbrıs fiyatının düşük tutularak müşterilerin buralara para yatırmaları sağlandığı belirlendi. Öte yandan, gözaltına alınan şüphelilerin, sorguları sırasında birbirleriyle 'ifade verme' tartışması yaşandığı belirtildi. Zanlılardan biri diğer şahısların avukatlığını üstlenmeye çalışınca tartışma çıktı.

Her eyalete bir ülke bağlamışlar

Fethullah Gülen terör örgütü yapılanmasının İstanbul'u parça parça eyaletlere böldüğü ve her eyalete de yabancı bir ülke bağlayarak o ülkelere para akışı sağladığı öğrenildi. Kadıköy, Üsküdar ve Acıbadem 'eyalet'lerinin daha önce Tunus'a para topladığı belirlenirken daha sonra paraların iç savaş nedeniyle zora giren Ukrayna'ya gönderildiği ortaya çıktı.

Akşam

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:34

İLGİLİ HABERLER