Gündem
  • 30.7.2016 15:16

Güzel: 'Darbe teşebbüsünü FETÖ'cüler yapmadı'

Eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel, darbe girişiminde bulunan FETÖ'cülerin Türk milletine ihanet ettiklerini söyledi. Güzel, "Bu darbe teşebbüsü, bir avuç Fethullahçı tarafından yapılmadı. Onlar, sadece bunların kucaklarına oturmakla yetindiler. Esas onların arkasında ABD’nin, İngiltere’nin, Almanya’nın hainleri var” dedi.

Gaziantep’teki milli iradeye saygı nöbetine katılan eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel, darbe girişimde bulunan FETÖ’cülere ve arkasında olduğunu ileri sürdüğü ABD, İngiltere ve Almanya’ya sert tepki gösterdi.
Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın 'tank Hasan' diye hitap ettiği Hasan Celal Güzel, ‘tanksavar’ diye anons edilerek platforma davet edildi. Güzel, konuşmasında ağır ifadeler kullanarak, Fethullah Gülen ve darbeci girişiminde bulunan gruba ağır tepki gösterdi. Arkalarında Haçlıların bulunduğunu belirten Güzel, “15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütü denilen köpekler, şerefsizler ve hainler çetesi Müslüman Türk milletinin ve İslam’ın yıkılması için darbe teşebbüsünde bulundu. Bu basit bir hareket değildir. Senelerce okul faaliyeti, cemaat faaliyetleri dedik, Türkiye’de Cumhuriyet’in ilk döneminde ve sonralarında inanan insanlar ezildi, sahip çıkalım dedik. Her defasında onlara imtiyaz tanıdık. Bizi sırtımızdan hançerlediler. Amerikaların, İngiliz casuslarının, Angele Merkel’in kucağına oturdular. Türk milletine ihanet ettiler bu şerefsizler. Biz senelerce, onları müdafaa ederken, onlar İslamiyet’in ve Türk milletin kuyusunu kazmak için Pensilvanya’da CIA ajanları ile Mossad ile işbirliğindeydiler” dedi.

Güzel, kendisinin devlette önemli görevlerde bulunduklarını belirterek, “Devlette bu kadar çalışan bir insanım, bu gelinen noktada, bu şerefsizlerin, vatan hainleri, köpeklerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ele geçirmekte olduğunu anlayamadım. İtiraf ederim. Biraz daha vakit geçirseydik, kıl payı ile Türkiye’yi bir iç savaşın eşiğinden döndürebildik. Bunda, Cumhurbaşkanımızın, liderliğinin, cesaretinin çok büyük rolü var. Ben yıllarca Kara Harp okulunun hocalık yaptım. Genelkurmay Başkanı da benim yetiştirdiğim talebelerdendir. Bu adamlar sinsice harp okullarına sızdılar. Genelkurmaya, kuvvetlere, jandarmaya sızdılar, bu üsleri de ellerine geçirdiler. Allah büyük, Türk milletini, İslam ümmetini korudu ve onları şaşırttı. Sabaha karşı olsaydı, maalesef bu mitingi yapamaz durumda olurduk. Tanklar geziyor olurdu. Türkiye parçalamak üzere olurlardı. Erzurum’u Ermenilere peşkeş çekmiş olurlardı” ifadelerini kullandı.

"Darbe teşebbüsü FETÖ'cüler tarafından yapılmadı"
Güzel, darbe girişiminin sadece FETÖ’cüler tarafından yapılmadığını, kalkışmanın arkasında ABD, İngiltere ve Almanya’nın olduğunu ifade etti. Güzel, “Bunlar senelerce Haçlı seferleri ruhu ile yaşadılar. AB'yi bile Germen imparatorluğu üzerine kurdular. Senelerce niye uğraşıyoruz da bizi AB’ye almıyorlar biliyor musunuz? ‘Müslümanız’ diye almıyorlar. Ama 50 değil 50 bin yıl geçse, imanımızı, dinimizi bu köpeklerin paraları için asla değiştirmeyeceğiz. Sevgili hemşehrilerim, bu darbe teşebbüsü, bir avuç Fethullahçı tarafından yapılmadı. Onlar, sadece bunların kucaklarına oturmakla yetindiler. Esas onların arkasında ABD’nin, İngiltere’nin, Almanya’nın hainleri var” dedi.

Güzel, Almanya ve Şansölyesi Angele Merkel hakkında da konuşarak, “Bir de Alman Şansölyesi Angele Merkel var. Bu Angele Merkel denilen, nokta nokta, ağzımı daha fazla bozmayayım. Siz anlamışsınızdır. Bu şerefsiz, bu namussuz kadın, Türkiye’nin düşmanıdır. Bu alçak kısa süre önce, uydurma Ermeni iftiraları meselesi ile Türkiye’nin PKK ile irtibatını açmak için parlamentosundan Türkiye aleyhine karar çıkarmış, kendisi de ortak olmasın diye, korkak köpekler gibi kaçmış gitmiştir. İşte bu kadın da bu darbenin içerisindedir. Size ben istihbarat bilgisi veriyorum. Tahmin yapmıyorum” ifadelerini kullandı.

"Elebaşları Genelkurmay önünde sallandırılmlı"
Güzel, idamı ilk dile getirenlerden birinin kendisi olduğunu ifade ederek, kalkışmada bulunanların ele başlarının Genelkurmay önünde sallandırılması gerektiğini kaydetti. Güzel, “İlk defa ben o gece idamı söyledim. Bir hukukçu olarak idamın olabileceğini, kısasta hayat olduğunu, bir çok ülkede idam olduğunu, milletin iradesi ile bu köpeklerin ele başlarının Genelkurmay önünde sallandırılması gerektiğini söyledim” diye konuştu.
Konuşmanın ardından çalınan kahramanlık türküleri ve mehter marşlar alandakileri coşturdu.

Lider Olgun - Serhat Demir

Güncellenme Tarihi : 30.7.2016 15:17

İLGİLİ HABERLER