Gündem
  • 15.10.2016 19:37

Hain Amiral Arabacı'yı F harfini çizip aklamışlar

(F) Harfi çizildi, o amiral havadan geldi

Darbe girişimi sonrası 90 günlük firarın ardından dün İzmir’de yakalanan ‘’Yurtta Sulh Konseyi’’ üyesi Tuğamiral İrfan Arabacı’nın ‘’FETÖ’cü olduğu bilindiği halde’’ Albaylıktan Amiralliğe terfi ettirildiği ortaya çıktı.

Dönemin Donanma Komutanı Oramiral Murat Bilgel, 2012 yılı YAŞ toplantısı öncesi Şubat ayında, Deniz Kuvvetlerinde görevli Kor ve Tümamirallerle bir toplantı yaptı. Bu toplantıda amiralliğe terfi için yapılan anket sonuçları değerlendirildi. Listede Arabacı da vardı ve Oramiral Bilgel Arabacı için havada eliyle (F) harfi çizdi. ‘'Fetullah Gülenci Amiral olamaz'' dedi. Arabacı'nın adı terfi listesine konulmadı. Deniz Kuvvetleri, 8 Albay'ı Amirallik için önerdi.

KUMPAS DAVASI

Ancak 8 kişilik bu liste, FETÖ'cü polislere sızdırıldı, ardından da İzmir Askeri Casusluk kumpası yapılarak, bu isimlerden 6'sı tutuklandı. Kıdem sırasında bulunan Arabacı da böylelikle listeye girdi. Havada (F) harfi çizen, Oramiral Bilgel'in de katıldığı YAŞ toplantısında Tuğamiral oldu.

2012'deki YAŞ toplantısı sonrası İrfan Arabacı ile birlikte Tuğamiral olan Oğuz Karaman, Ercan İnceoğlu, Atilla Demirhan ve Hasan Kulaç da, 15 Temmuz darbe girişimine karıştıkları gerekçesiyle tutuklandı.

Güncellenme Tarihi : 15.10.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER